HRVATSKA MODA

Poznati domaći brend obilježio 35 godina sjajnim modnim editorijalom!

Arhivski komadi koji su obilježili protekle sezone brenda

Brend XD Xenia Design osnovala je Ksenija Vrbanić 1986. godine i od tada nepovratno promijenila smjer hrvatskog modnog dizajna i upisala hrvatsku modu u svjetski modni kalendar.

Dekonstrukcija, minimalizam, crna boja, arhitektura siluete
, teme su koje je iznova reinterpretirala u kolekcijama pritom naglašavajući istovremeno ženstvenost, profinjenost, suzdržaniji i samozatajni glamur. Jedinstvena vizija i potpis Ksenije Vrbanić vidljiv je u svim područjima dizajna unutar brenda, od apstraktnih i prolaznih mirisa do čvrstih arhitektonskih konstrukcija.

U XD dizajn centru, centru za razvoj i produkciju prototipa budućih kolekcija,utopljenom u prirodni ambijent šume na Ksajpi u Šenkovcu, snimili su slavljenički editorijal povodom 35. obljetnice. Članovi XD tima nose arhivske komade koji su obilježili protekle sezone i po kojima je brend prepoznatljiv, a Ksenija Vrbanić najavila je novi smjer za iduću godinu u digitalnom kaputu. Haljine od tafta s naglašenim volumenom, eksperimentalni materijali od mekih metala, kombinacije prozračnih i gustih tkanja, visokoreflektirajućih materijali i avangardni modni dodaci dio su prepoznatljivog XD koda odijevanja.Ovim editorijalom saželi su dosadašnje djelovanje, i pogledali u prošlost kako bi mogli najaviti ono što će uslijediti. Ulogu modela preuzeli su zaposlenici brenda Ksenije Vrbanić koji ju prate u ovoj modnoj priči i koji također čine brend specifičnim u lokalnom i globalnom aspektu. Posebno je važno u današnje vrijeme naglasiti kako odjeća nastaje, posebice zbog sveprisutnog fast-fashiona, utoliko je važnije što se Xenia Design odjeća u cjelovitosti proizvodi u Hrvatskoj. To nosi dodatnu vrijednost te nosi poruku optimizma za budućnost, prvenstveno zbog trenutnog stanja tekstilne industrije kod nas.U fotografijama članovi XD tima podijeljeni su u grupe koje su ujedno i funkcionalni odjeli unutar brenda, svi su oni eksperti u svom polju i ljudi koji razumiju odjeću. Iako različitog roda i godina, XD stav i odjeća pristaje svima. Koliko je utjecala na to da se osoba osjeća samouvjereno i elegantno u XD odjeći vidljivo je iz fotografija. Ovaj se editorijal nije ticao samo mode, već i života, života brenda i pojedinaca koji ga čine. Kako je rekla Ksenija Vrbanić, ovim editorijalom obilježavamo dugogodišnju povezanost i vjernost na putu prema zajedničkom cilju.

Foto: PR
Objavljeno: 22.12.2021. u 13:58
Tagovi: moda, hrvatska moda

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p