HRVATSKA MODA

Predivna minimalistička kolekcija domaće dizajnerice s londonskom adresom

Nova kolekcija Staše Doblanović Randall

Dizajnerica Staša Doblanović Randall svoj je modni brend pokrenula 2013. godine, a estetiku je brenda bazirala na minimalizmu, geometriji i pročišćenim linijama ne ispuštajući iz fokusa važnost dobrog kroja i kvalitenih materijala. Jednostavnost kao filozofija utkana je u svaku nit Stašinog brenda inspiriranog azijskim modnim dizajnom, arhitekturom i minimalizmom općenito.

Staša je Puljanka koja je 2015. godine hrvatsku adresu zamijenila londonskom, a ovoga se rujna sprema prikazati svoju kolekciju na London Fashion Weeku i to po drugi puta. Njezina je prošla kolekcija izazvala popriličnu količinu medijske pažnje pa se Stašina kolekcija mogla pogledati i na stranicama britanskog izdanja Voguea, Tatler UK-a te Glamour UK-a.

"Kolekcija Equality nastavak je mog istraživanja pojma 'modest' u modnom dizajnu. Ideja je bila spojiti modest i trendi, tradicionalno i suvremeno. Pri izradi kolekcije posebnu pažnju sam posvetila odabiru materijala pa tako koristim bambus, bambus svilu i pamuk. Mnogo sam pažnje posvetila i samoj izradi odjevnih predmeta što sam imala prilike izvrsno izučiti radeći za Roland Moureta", otkriva nam Staša te dodaje: "Cijela kolekcija sastoji se od 20 stylinga. Minimalistički kimono, kaftan, haljine, hlače te bluze samo su neki od upečatljivih odjevnih komada iz nove kolekcije. Paleta boja koja prevladava u kolekciji kreće se od crne do bijele preko prljave pink i duboko plave."

Na snimanju za kampanju Staša je okupila tim hrvatskih profesionalaca koji rade u Londonu. Kolekciju je fotografirao renomirani fotograf Franjo Matković koji je došao u London isključivo radi snimanja kampanje za Stašinu novu kolekciju. Make up je radila Kristina Pavlović, frizure Tea Grakalić dok su modeli Tatjana Galić i Indeyarna Donaldson Holness, poznata britanska glumica koju smo nedavno imali prilike vidjeti u blockbusteru Absolutley Fabulous.

Foto: Franjo Matković
Objavljeno: 12.08.2018. u 07:57

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p