HRVATSKA MODA

Predstavljamo: A'Marie jesen/zima 2010. lookbook

Fantastična zimska kolekcija poznate dizajnerice

 

Kako izgleda moderno lice ženstvenosti, istovremeno besprijekorno urbane i sanjarski romantične, najbolje zna A'marie. Ni ove sezone dizajnerica Anamarija Brkić ne ostavlja mjesta kompromisima, kako u kvaliteti tkanina tako ni u kompleksnosti konstrukcije i dizajna, te stvara jednu od najljepših kolekcija ove jeseni i zime.

Nove kreacije, svojim naglašenim volumenom i asimetričnom siluetom, nastavak su njezina prepoznatljivog autorskog rukopisa, koji ove sezone doseže nove vrhunce modne sofisticiranosti, sa snažnim stilskim, individualističkim pečatom.

Pročišćene linije i koloristička paleta neutralnih tonova bež, metalnosive, antracitsive, zagasitozelene, crne i blijedo roze boje omogućavaju beskonačno međusobno kombiniranje ključnih komada u kolekciji, poput haljina, kaputa, blejzera ili produženih prsluka. 

Multifunkcionalnost svakog zasebnog odjevnog predmeta ono je u čemu se očituje modernost Anamarijinog dizajna i prepoznavanje potreba klijentica, koje će, primjerice, istu balon haljinu preko dana nositi u uredu, dok će navečer, uz druge modne dodatke, zablistati u njezinome večernjem izdanju.

Specifičnost ovosezonske kolekcije je i upotreba novih tkanina - superchic eko-kože Alcantare i kašmira, onog čistoga sastava kao i onoga u mješavini sa svilom ili merino vunom.

Osim svoje ekološke kvalitete (proizvodi se u skladu s najvišim europskim standardima zaštite okoliša), Alcantara je hit u svijetu dizajna zbog svoje dugotrajnosti, postojanosti boja, te izuzetno lakog  održavanja. Uz sve navedeno, kreativne mogućnosti upotrebe Alcantare, kao i različite teksture poput one brušene ili rupičaste, ono su što je nadahnulo Anamariju da u novoj kolekciji izradi haljine, balonere i prsluke od tanjih verzija Alcantare, dok kaputi u debljoj inačici istog materijala ne zahtijevaju dodatno podstavljanje te su idealni za slojevito kombiniranje. Istovremeno je očaravajuće podatna, luksuzna,  i skulpturalna - upravo idealna za nove kreacije s potpisom A'marie.

 

Jednako zanimljiva  je i grupa modela izrađena od kašmira - pet osnovnih, minimalističkih modela (tri veste, kardigan i blejzer) u pet prepoznatljivih boja - inspiriranih ležernošću sportsweara. Oni su idealna baza svakodnevnog odijevanja i savršeno se kombiniraju s ostatkom kolekcije, uz nezaobilazan osjećaj ugode i mekoće, koju u doticaju s kožom pruža samo kašmir.

Upotreba najfinijih tkanina oduvijek je važan dio dizajneričinog izričaja, pa su i u ovoj kolekciji njezini favoriti svileni saten zagasitog sjaja, glatki i luksuzni vuneni štofovi kao i raskošni vuneni tvid i bukle. Međusobnim kombiniranjem njihovih različitih tekstura Anamarija stvara vizualni kontrast kojim dinamizira svoje kreacije i iscrtava modernu, individualističku siluetu baziranu na skladu suprotnosti različitih principa - minimalističkog i romantičnog, grubog i nježnog, odnosno muškog i ženskog.

A upravo je silueta 'ključ' A'marie estetike. Istovremeno ležerno fluidne i konstrukcijski zahtjevne, njene nove kreacije obiluju decentnim detaljima, poput asimetričnih preklopa i kopčanja, prilagodljivih prošiva sa umetnutim žicama, dijagonalnih maksicifova i vrpci od tila ukrašenih sjajnim kamenčićima na leđima haljina, dubokih nabora na svilenim hlačama i suknjama ili različitih rukava na svilenim topovima i bluzama. Na samo sebi svojstven način, Anamarija uspjeva pomiriti inspiraciju tradicionalnim muškim odijevanjem, vidljivom u kroju kaputa i blejzera, sa superženstvenim krojevima haljina koje istovremeno zrače minimalističkom elegancijom i sofisticiranim seksepilom. 

 

Osim broševa, nezaobilazan dodatak kolekciji su i krupne ogrlice, narukvice i prsteni izrađeni od malahita, lave i sličnog dragog kamenja, a komadi od valovitog, skulpturalnog inoksa nastavak su dizajneričine opsesije upečatljivim, dramatičnim komadima koji svaku kombinaciju čine nezaboravnom i posebnom, baš kao i ženu koja ga nosi.

U ponudi su naravno i remeni, također izrađeni od svile i Alcantare s detaljima od inoksa, a novost su i remeni na vezanje s dva lica, idealni za različito kombiniranje outfita.

Na krilima uspjeha prethodne dvije, A'marie predstavlja i treću kolekciju sunčanih i dioptrijskih naočala nastalih u suranji sa Ghetaldusom, u paleti boja koje savršeno nadopunjavaju kolekciju, a retro-modernim oblicima okvira i profinjenim detaljima oduševiti će sve obožavateljice njezinih naočala, kao i steći mnoge nove.

Novu kolekciju A'marie naći će te u njenom zagrebačkom butiku u Gundulićevoj ulici br.19, a više detalja saznajte na www.amarie-fashion.com. Kolekcija A'marie za Ghetaldus u prodaji je, osim na gore navedenoj adresi, i u svim Ghetaldusovim optikama diljem Hrvatske.

 

Fotografija-Mladen Šarić, model-Nevena Dujmović,.kosa-Milena Maršić /Glamour

make - up Simona Antonović.

Objavljeno: 28.10.2010. u 10:34
Tagovi: amarie

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p