HRVATSKA MODA

Predstavljamo: A'Marie jesen/zima 2011./2012.

Novi lookbook poznate dizajnerice

Jedna od najpoznatijih hrvatskih dizajnerica, Ana Marija Brkić -A'Marie, putem lookbooka predstavila je svoju novu kolekciju za sezonu jesen/zima 2011./2012.

U novoj sezoni, Anamarija Brkić uspješno obrađuje nekolicinu utjecaja i svojim ih prepoznatljivim rukopisom promišljeno spaja u eklektičnu fluidnu cjelinu. 

Osim za suknje olovka-kroja, efektnim materijalom koristi se i kod trapez hlača te tako dodatno naglašava njihov haute boho dojam. Linije su čiste sa asimetričnim intervencijama i pomno obrađenim detaljima. Dizajnerica je konstrukcijski usredotočena na izduženu siluetu što ipak ne znači da je posve izbacila volumen kao jednu od ključnih ideja.

Pleteninu i pamučne košulje spaja u jedinstvene komade pa ispod vesti, tunika i haljina proviruju ušiveni slojevi tkanina koji aludiraju na spoj različitih odjevnih predmeta u jednome, a dizajnerica time naglašava višeslojnost kao glavni element kolekcije. Asimetrično krojene tunike tako su "produžene" mini-skunjama, a ispod kratkih hlača od vunenog buklea proviruju džepovi decentno ukrašeni aplikacijama.

Upravo su aplikacije s blagim rokerskim utjecajem još jedan motiv kolekcije jeseni i zime 2011. Dizajnerica ih katkad ubacuje diskretno, tek kao nenametljiv detalj, a katkad upadljivije kako bi njima naglasila komad nakita, odnosno remena na haljini. Katkad ih i dodaje na svilu, bukle ili kašmir čime stvara potpuno novu tkaninu.

Čipka se, s druge strane, pojavljuje tek kroz citate. i to u vidu printeva na vunenom štofu te kao motiv na raznobojnim naušnicama od inoksa koje su, uz pletene kožne narukvice, dominantni komadi aktualne linije nakita.

Nakon nekoliko sezona stanke, uz kolekciju su ponovno dostupne i pripadajuće torbe, nastale u suradnji s dizajnericom Majom Srkulj.

Uz pismo modele, u liniji torbi 'Maja za A'marie' pojavljuju se i dnevne varijante na kojima su aplicirani detalji u tkaninama iz upravo predstavljene kolekcije odjeće.

 

Nova A'marie kolekcija jesen/zima 2011/12 dostupna je u A'marie trgovini Gundulićeva 19, Zagreb.

 

Dizajnerica: Anamarija Brkić

Fotografija: Mladen Šarić

Make up: Simona Antonović

Kosa: Milena Maršić za Glamour

Model: Nevena Janković

Produkt fotografija: Maja Kljaić

Objavljeno: 28.10.2011. u 12:18

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p