HRVATSKA MODA

Predstavljamo: Image kampanje DOVE FASHION.HR proljeće/ljeto 2011.

Alduk, Robert Sever, Branka Donassy, I-GLE

 

Treću večer DOVE FASHION.HR-a, točnije 18.rujna, u Muzeju suvremene umjetnosti, svoje će proljetne kolekcije predstaviti  Robert Sever, Branka Donassy, I-GLE  i  Alduk.

 

ALDUK


„Radim jednostavno ono što osjećam, što mislim i pri tom se ne opterećujem je li to nekome shvatljivo ili ne. Nastavljam tamo gdje sam stao sa svojim razmišljanjem o modi, nadograđujem to, razvijam. Moram napomenuti kako se moja suradnja s dizajnericom Brankom Zidar nastavlja, te će u kolekciji biti prikazan nakit iz kolekcija KIRKA.

Od inspiracija najviše sam sklon čistom glamuru, rocku i futurizmu, ali i militarizmu kojeg obožavam transformirati kroz osnove postavke visoke mode. Tipične (ne)boje, koje se kreću u okvirima CRNO-SIVO-BIJELO odlučio sam nadopuniti bljescima žute i modre kako bih što jače istaknuo strukturu samog materijala"

 

BRANKA DONASSY


„Kolekcija je u duhu novih istraživanja forme u sinergiji s tijelom. Geometrijske konstrukcije prelamane na točno određenim mjestima, stvaraju oblike koji osvajaju slobodni prostor i korespondiraju pokretima , gradeći jedinstveno dinamično tijelo. Tkanine od prirodnih materijala s dodacima metala ili površinskim "coatingom" daju izravni poticaj skulpturalnosti. Grafizam printova i specifični površinski premazi tkanina izazivaju optičku igru. Prevladavajuće tamne boje, od crne, tonova modre, sive i smeđe, istovremeno su vrlo žive zahvaljujući refleksiji svjetla ili dodira bijele. Mogućim transformacijama pojedinih dijelova, oblik se predaje mašti osobe i otvara nepredviđene mogućnosti.„

 

ROBERT SEVER


„Kolekcija za proljeće ljeto 2011-„Marija", nastavna je na dosadašnji cjeloviti opus brenda, ali sa mnogim novim intervencijama. Riječ je o pret-a porter kolekciji koja obilježava i svojevrsni povratak bojama, i miješanju tekstura i uzoraka, koji su bili okosnica prvih kolekcija branda. Inspiracija za kolekciju je moja najveća muza, i moj svakako najveći životni uzor-moja mama Marija.

Njena individualnost i bezbrižnost u odijevanju, urođeni smisao za eleganciju i nepretenciozni chic i ženstvenost okosnica su ove kolekcije. Igrali smo se sa nekim klišejima ženstvenosti-kao što su mašne, biseri ,svileni materijali- da bi postigli taj eklektičan i blago ekscentričan chic koji je ona njegovala. Materijali su uglavnom razne vrste svila: tefr svila, svileni brokati, pamuk, keper, itd. Paleta boja gradira od raznih tonova zelene,plave, ružičaste i smeđe. Torbe, koje će biti u tri oblika, uglavnom u printanoj koži , manji broj koktel rukavica, proljetni šalovi sa resicama, jako puno nakita-koji je također inspiriran zbirkom nakita koji je moja mama skupljala."

 

I-GLE


„Kolekcija je I-gle interpretacija stroge ženske siluete bazirane na vrlo preciznim standardima statusnog sportskog odijevanja. Radi se o vrlo opuštenom dizajnerskom razgovoru i igri koji svoje uporište gradi u maniri provokacije i refleksije nad odabranim parametrima."

 

 

Photo: Decker&Kutić

Styling: Grgo Zečić

Make up: Ana Rajić

Hair style: Keune Hair Concept

Model: Una B. (Talia Model)

Asistent stilista: Martina Werft

 

Objavljeno: 16.09.2010. u 12:15

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p