HRVATSKA MODA

Predstavljene cipele hrvatskih dizajnera

Što su kreirali Klarić, Zigman & ELFS?

Sinoć se u Kristalnoj Dvorani hotela Westin održala velika revija slovenske kuće Peko, u sklopu koje su premijerno predstavljene dizajnerske cipele Ivice Klarića, Juraja Zigmana, ELFS-a, te slovenskih dizajnera Barbare Šuštar i Milana Gačanovića Gača.

Najviše oduševljenja izazvao je mladi Juraj Zigman čije su čizme doslovno "planule" na improviziranom prodajnom pultu u hotelu. Platforme u kombinacijama crvene i narančaste, te crne lakirane s apliciranim srcima su namijenjene za one malo hrabrije i one koji nemaju problema s hodanjem na štikli višoj od 12 cm.  Ivica Klarić je predstavio seriju elegantnih modela s razumno visokom potpeticom za dnevni izlazak, te nekoliko modela balerinki i sandala bez potpetice. Uz taktove Spice Girls i Backstreet Boysa, modni dvojac ELFS su na pistu poslali manekenke u zanimljivim šarenim tenisicama, koje su ustvari i okosnica cijele linije u kojoj se ipak može pronaći nekoliko polučizmica i pumpsica, te neizbježne čizme iznad koljena. Slovenski susjedi su premijerno predstavili dva dizajnera, mladu Barbaru Šuštar i Milana Gačanovića Gača, koji je publici priredio i podulji performans uz taktove Ratova Zvijezda. Sam Gačov dizajn je u najmanju ruku „osebujan", i u ovom slučaju, slika govori više od riječi. Barbara Šuštar predstavila je kolekciju nazvanu Aurora Borealis, koja po njezinim riječima prikazuje mračnu gotičku princezu. Na pisti smo vidjeli nekoliko zanimljivih modela s bezbroj zakovica u crnoj i bijeloj boji, iako bi možda bilo atraktivnije da potpetice nisu bile drvene.

Reviju nisu zaobišla ni poznata lica, te smo u prvim redovima mogli vidjeti Viktora Dragu, Maju Šuput, Snježanu Mehun, Maru Bratoš i Mislava Čavajdu, Borisa Banovića, Antoniju Stupar, Alku Vuicu, Nikolinu Pišek i mnoge druge. Fotografije pogledajte u galeriji.

 

A.P.

photo: Jelena Balić 

Objavljeno: 26.11.2009. u 13:07

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p