HRVATSKA MODA

Preslatke zaštitne maske koje jednostavno možete uklopiti u dnevne stylinge!

Spoj zaštite, udobnosti, praktičnosti i lijepog izgleda!

Potpuno je izvjesno da maske za lice postaju naša svakodnevica čemu u prilog najviše govori obaveza njihova nošenja u zatvorenom prostoru, ali i na otvorenom kada nije moguće održati distancu. Sudeći po razvoju situacije tako će ostati još neko vrijeme.

Jednokratne troslojne kirurške maske možda se ponekad čine kao praktično rješenje, ali njihov „rok trajanja“, često mijenjanje i cijena koja nakon stalnog nošenja više i nije toliko mala, navode nas na razmišljanje o pronalasku maske koja će po svim karakteristikama odgovarati onome što nam je zaista važno. Na prvom mjestu uvijek je zaštita, držimo i do udobnosti i praktičnosti, naravno, a ono što će odlično zaokružiti cijelu priču je i lijep izgled.Inovacija na hrvatskom tržištu

Tim su se smjernicama vodili i stručnjaci iz Medikora, poznate hrvatske tvrtke koja već 25 godina na tržište donosi razne medicinske uređaje, a novim inovativnim konceptom Mask in mask objedinjuju upravo ono što nam je bitno: zaštita, udobnost, praktičnost i lijep izgled.

Proizvod kojim se ponose, a čija se proizvodnja odvija u Hrvatskoj, peteroslojna je maska PTFE Mask in mask – vanjski dio čini dvoslojna platnena maska s ugrađenom fleksibilnom trakom za nos i elastičnim vezicama za uši. Ugodna je za dugotrajno nošenje, može se koristiti više puta, prati u perilici rublja te redovito peglati. Unutrašnji dio glavna je posebnost ove maske koju čini jedinstveni PTFE, troslojni hidrofobni zamjenjivi filter s učinkovitosti filtracije bakterija (BFE) od 100% te učinkovitosti filtracije čestica (PFE) od 99,45%. Izrađen je od PTFE membrane i dva sloja netkanog polipropilena koji se posebnom tehnikom spajaju u jednoj od većih tekstilnih tvrtki u regiji – Čateksu.Uz pravilnu uporabu i redovitu dezinfekciju, filter se može koristiti i do čak 30 dana, nakon čega se može zamijeniti novim. Postupak zamjene je jednostavan, a na vanjskom dijelu maske nalaze se posebno dizajnirani nosači filtera, koji ujedno jamče dobru prekrivenost nosa i usta.

Novo normalno i modne igre

Iako maske primarno nemaju funkciju modnog dodatka, nakon što zadovoljimo kriterij visokog stupnja zaštite, a ove maske to sigurno imaju, slobodno se možemo prepustiti modnim igrama i uskladiti izgled maske sa svojim dnevnim outfitima što nam i pokazuje mini editorijal s maskama iz linije Mask in mask u glavnoj ulozi.


Odabir boja i uzoraka za vanjski platneni dio maske potvrđuje jako dobar ukus dizajnerskog tima iz Medikora te dodatno potkrjepljuje činjenicu da ova hrvatska priča nije nastala preko noći te da je razrađena do samih detalja. Među vječnim klasicima koji odgovaraju baš svakom stilu (crna, camel), umjerenim i pastelnim nijansama koje su dovoljno atraktivne, a istovremeno neupadljive te malo hrabrijim uzorcima poput leoparda i uvijek popularnih točkica – neće biti teško pronaći svog favorita.

Dodaci posebno dizajnirani za ove maske, poput torbice s pretincem za čistu i korištenu masku te malom bočicom za dezinficijens, dat će korištenju maske jednu potpuno novu dimenziju i pokazati nam kako nešto, što je do jučer bilo neobično, jednostavno možemo uklopiti u svoju dnevnu rutinu.

Mask in mask potražite u Medikor specijaliziranoj prodavaonici, Medikor ljekarnama, online te u odabranim ljekarnama diljem Hrvatske.

Foto: PR
Objavljeno: 08.12.2020. u 12:34

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p