HRVATSKA MODA

Price on Request oduševio publiku kolekcijom na London Fashion Weeku

Još jedan veliki korak naprijed za mladi dizajnerski kolektiv

Jučer je modnom pistom prestižnog London Fashion Weeka prošetala kolekcija perspektivnog domaćeg dizajnerskog kolektiva PRICE ON REQUEST koji, svojim promišljenim i drugačijim modnim prezentacijama, već nekoliko posljednjih sezona oduševljava publiku Bipa FASHION.HR-a. PRICE ON REQUEST je, na čelu s dizajnericom Galom Marijom Vrbanić, kolekciju u britanskoj metropoli predstavio u sklopu platforme Fashion Scout koju medijski podržavaju i prate najjači svjetski modni novinari i urednici.

Cilj Fashion Scouta je pronaći talentirane mlade dizajnere koji su se tek krenuli tražiti svoje mjesto pod modnim suncem, daje im priliku da realiziraju svoje potencijale i prezentiraju svoj rad na jednom od najvećih svjetskih tjedana mode, onom u Londonu. Finale natjecanja Fashion Scout South East Europe održano je u Beogradu 22. travnja ove godine, a žiri sastavljen od međunarodnih modnih stručnjaka odlučio je da upravo domaći modni brend PRICE ON REQUEST zaslužuje otputovati u London te u sklopu programa Ones to Watch predstaviti svoju kolekciju londonskoj publici.

PRICE ON REQUEST je u Freemasons Hallu predstavio svoju POR/NO XD kolekciju, a originalna kolekcija proširena je "novim" odjevnim komadima za sezonu proljeće/ljeto. Naime, POR/NO XD kolekcija prvi je puta prikazana publici tijekom 26. sezone Bipa FASHION.HR-a. Hvaljena kolekcija koja oduševljava gdje god da se pojavi nosi vrlo interesantan koncept. PRICE ON REQUEST je, naime, zavirio u bogatu arhivu odjeće Galine majke i renomirane dizajnerice Ksenije Vrbanić te "posudio" njezin dizajn da bi u njega u konačnici intervenirao i učinio ga "suvremenijim". Svaki je odjevni predmet promijenjen u nekoliko različitih faza: nekima je promijenjena funkcija, nekima silueta, a neki su ukrašeni novim uzorkom. Tako svaki komad dobiva novi život. U svijetu brze mode u kojem gotovo sve odlazi u zaborav čak i prije nego što je primijećeno, mladi je brend poslao predivnu poruku o održivosti mode te odao počast dizajnu drugog autora. Ne čudi što je ovaj koncept osvojio kako domaću pa tako i inozemnu publiku i kritiku. Što se Gale tiče, čini se kako je samo nebo granica.

Foto: Fashion Scout
Objavljeno: 17.09.2018. u 15:37

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p