HRVATSKA MODA

Pronađite originalne poklone na 4. artOmat-u!

Sajam nekonvencionalnih predmeta koji ne smijete propustiti

U kreativnoj atmosferi Doma hrvatskih likovnih umjetnika, svake godine uoči Božića kreira se artOmat, jedinstvena platforma koja okuplja kreativce različitih područja, a na kojoj se mogu pronaći originalni pokloni po odličnim cijenama. Uz King Julio prirodne paste za zube, koje posebice miluju desne, tu je i originalni unikatni nakit Kluba prijatelja nakita, ali i nakit Panni Vessey gostujuće mađarske dizajnerice Anne Véssey.

King Julio

Sanja Rotter - Woodoir

Panni Vessey

Petra Podnarčuk - notAjewelry

Na 4. artOmat-u su i Marinski Handmades keramički predmeti, ručno rađeni i oslikani. Zatim odjevni predmeti po kroju istaknuti, ali pritom nosivi i jednostavni, modnih dizajnerica Morane Krklec, Petre Lasić, dizajnerskog kolektiva Ito Ito i dua Samples, ali i kreacije slovenske modne dizajnerice Lare Bernot.

Petra Lasić

Marmelo

Hamper Studio

Također pronaći ćete odlične Marmelo kožne torbe koje apostrofiraju cijeli look, Lisnati Odred biljke za prvu sadnju uz upute, beskonačan kalendar Hamper studija, hrast star nekoliko tisuća godina u obliku nakita Sanje Rotter koja stoji iza Woodoir branda. Dizajnirane tekstilne uzorke, koje se pomoću sitotiska preslikavaju na tekstilne površine, pronaći ćete na Catfight čarapama i košuljama, Booteeq muškim i ženskim majicama koje krase umjetničke ilustratracije ili pak na maramama i torbama kod Elderica.

Lisnati Odred

Booteeq

Cat Fight

Elderice

Vaše zidove također mogu krasiti i predivne ilustracije Irena Sophia ateljea ili pak ilustracije napravljene iz papira Tene Letice Tkalčević koja, recimo to tako, operira uz pomoć skalpela, ravnala i tehničke olovke.

Irena Sophia atelje

Za one najmlađe, tu su Margareta 3D drvene puzzle obojene eko bojama te didaktičke igračke i interaktivni satovi dizajnerskog kolektiva B.A.D., ali i LOFT sklopiva kazališta s lutkama, koje ne samo da će pobuditi maštu roditelja već će i razviti lutkarske ili pak dramaturške vještine kod djece.

B.A.D. interaktivni sat

LOFT

Ovu šaroliku ponudu upotpunjuju i izlagači, članovi HDLU-a, u čijem izlagačkom prostoru možete pronaći Antimuzej Vladimira Dodiga Trokuta i antikne predmete, ali i autorske slike koje datiraju iz 1970-ih godina. Tamo ćete pronaći i odličnu priču o starim ceradama koje Nina Iris Bešlić redizajnira u posve nove predmete kao što su torbe, maske, igračke i slično.

Nina Iris Bešlić

U nekonvencionalnom stilu pridružit će nam se i Mali plac na Tavanu 20. i 21. prosinca na kojem ćete pronaći razne proizvode poput domaće tjestenine, sireva, egzotičnih goji bobica iz Istre, mlijeka, kravljeg i magarećeg, zatim su i tu domaći paprenjaci, prirodni sokovi, organska sol i papar, maslinovo ulje, ocat od bazge, sirovi kakao...

Mali plac na tavanu

Ove godine izlaže stotinjak izlagač čije proizvode, proizvedene u limitiranim serijama, odlikuje originalnalnost i unikatnost. Budite nekonvencionalni, odaberite sebi i bližnjima predmete s dušom i karakterom koje možete pronaći na 4. artOmat-u sve do 24. prosinca.

 

 

Photo: artOmat

 

Objavljeno: 19.12.2013. u 13:06

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p