HRVATSKA MODA

PRVA VEČER DOVE FASHION.HR-a CRUISE: REVIJE

Uspješno otvaranje novog koncepta

Počelo je prvo prikazivanje CRUISE kolekcija u Hrvatskoj! Kako su CRUISE kolekcije trenutačno vrlo aktualne i pobuđuju iznimno zanimanje široke javnosti, bilo je krajnje vrijeme da se u sklopu dviju sezona (proljetne i jesenske) otvori prostor i za „međukolekcije" etabliranih hrvatskih dizajnera koji su se, sudeći prema prvoj večeri DOVE FASHION.HR CRUISE događanja, više nego izvrsno snašli.

Plaža Zlatni rat, koja je odigrala ulogu idealne ljetne kulise, poslužila je kao poligon za prve četiri kolekcije u nizu kojima je otvoreno službeno predstavljanje nekih novih vizija ENVY ROOMA, DAMJANA JACIĆA, ANE MARIJE RICOV i IVICE SKOKE

Mnoštvo zaljubljenika u modu, među kojima su se našla mnoga poznata lica modne i estradne scene, jamčilo je dobru atmosferu koja je kulminirala izlaskom modela Ane Marije Ricov, ali i ponešto drugačijeg Ivice Skoke.

 

 

 

 

ENVY ROOM CRUISE 2011

Zaigrani Nikica i Vjeko? Svakako. Dečki koji stoje iza imena ER odlučili su se nastaviti na prethodnu kolekciju kojom su osvojili publiku Muzeja za suvremenu umjetnost, ali sa stanovitim preinakama, počevši od igre bojama, ali i krojem koji je izašao iz okvira onoga što smatramo tipičnim za estetiku ENVY ROOMA.

Od prvi izlazaka bilo je jasno kako će se ljubav prema iznimno ženstvenim komadima nastaviti i u CRUISE kolekciji, naročito kroz kratke koktel haljine, zategnute u struku sa zanimljivo riješenim volumenom kojeg su dizajneri ispunili raznim detaljima.

Iznimno nježni materijali, koji su se odlično uklapali sa stylingom, obilježenim frizurama, rukavicama i ukrasima u kosi, došli su ponajviše do izražaja u snažnim kolorističkim igrama (korištena intenzivna ljubičasta i plava) kojima je razbijena granica crno - sivo - bijelo koja nas prati već par sezona.

Budući kako se radi o resort kolekciji, možemo konstatirati kako je ideja razrađena i svakako zanimljiva.

 

ANA MARIA RICOV

Nagradu za najbolju kolekciju večeri svakako je odnijela mlada Ana Maria Ricov koja nas svojom slojevitošću i zanimljivo riješenim krojem svaki puta uspije iznenaditi. Sjećate se njene prethodne kolekcije za jesen/zimu 2010?

Resort kolekcija je potpuni zaokret koji trebamo pratiti, budući je mogućnost mijenjanja u modnoj industriji izuzetno bitna i potrebna. Modni stručnjak Nenad Korkut također je oduševljen kolekcijom u kojoj treba istaknuti zanimljive suknje u jarkim bojama (žuta i plava) na kojima je dizajnerica jako pametno dodala male torbice za tipične ženske potrepštine (naročito ako se šećete rivom, vrućom gradskom ulicom ili se jednostavno spremate za uživanje u ljetu!).

Jarke boje, kojima se odmakla od svoje prethodne kolekcije, dodatno je dana dramatika koja je potrebna svakoj kolekciji koja nastoji biti drugačija.

Šarene suknje i bolero te odličan styling (ogrlice s malenim trakicama koje razrađuju formu) omogućili su interes za daljnje radove ove mlade dizajnerice.

 

DAMJAN JACIĆ

Jedina muška kolekcija večeri, u kojoj je Damjan Jacić na pistu izveo svoju sportsku eleganciju, zaslužuje pohvale za trud, budući se mladi dizajner trudi ostati iznimno nosiv i bavi se vrlo širokim spektrom odijevanja - od košulja do kupaćih gaćica.

Dok crveno, žuto i crno dominiraju muškom kolekcijom, koja će svakako pronaći svoj put do konačnih potrošača željnih urbanih komada, lijepo je vidjeti kako se dizajner razvija u svome radu. Zanimljiv muški sako, kojim je otvorena revija, privukao je najviše pažnje muške strane gledateljstva kojoj, nažalost, ovakvih kolekcija nedostaje.

Tema resorta svakako je obrađena, mjesto na kojemu je predstavljena njeno je tradicionalno okružje, a Damjan je ostao vjeran sebi  i svome istančanom stilu za muško odijevanje.

  

IVICA SKOKO

Iznenađenje večeri svakako je bio Ivica Skoko koji je napustio svoju jesensku inspiraciju (tamne i rockerske vizije snažnih žena) i vrlo ju perfidno zamijenio rozo/puderastim vizijama resort kolekcije koja odiše elegancijom, ali i pritajenim seksipilom kakvog samo Skoko može portretirati.

Pomahnitale princeze - radni naziv kolekcije svakako je ostvaren, naročito kroz koketiranje odjevnim komadima kojima niti jedna žena ne može odoljeti (a u kojima se osjeća poput princeze) dok se divlja narav osjeća, ali nije u prvome planu.

Sjajni dodaci ,koji su pomno utkani u svaki dio haljina, zasigurno će doći do crvenih tepiha na kojima Ivica svakako najbolje koketira.

No, mnogi modni stručnjaci složili su se kako je ova kolekcija jedna od boljih etabliranog dizajnera i kako se nadaju da će nastaviti u istome tonu. Kroz koji će mjesec i to pitanje pronaći svoj odgovor.

 

Marko Banjavčić

 

 

 

Objavljeno: 03.07.2010. u 00:34

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p