HRVATSKA MODA

Psihodelični vizuali nove kampanje Jelene Holec

Mlada dizajnerica izbacila kampanju za novu kolekciju

Nakon uspješnog predstavljanja na ovosezonskom Cro A Porteru, Jelena Holec predstavlja dramatičnu kampanju inspiriranu likom Ivane Orleanske za kolekciju Y's Brigade.

Dizajnirana za urbanu ženu koja se ne boji upustiti u avanturu s koloritom i koja uživa biti primjećena, estetika ove kolekcije počiva na istraživanju misticizma, simbolike i vizualnih elemenata militarizma srednjeg vijeka i renesanse.

Digitalizirani tekstilni uzorci koji postaju svojevrsni potpis ove mlade dizajnerice dizajnirani su iz elemenata fotografiranih u europskim muzejima, srednjovjekovnim dvorcima, gotičkim ulicama i oružarnicama. Printane tkanine u tonovima antracita, purpura i mesnato crvene kombinirane su s transparentnim svilama, teksturiranim elastičnim pletivima,vunenim tkaninama i skajem. Feminiziranoj silueti odjeće koja naglašava tijelo kontrastiraju militarizirani dodaci u obliku remenja, kožnih kopčanja i omatanja, te unakrsnog vezivanja kao na viteškoj odjeći.


Renomirani fotograf Zvonimir Ferina idealno je uklopio povijesnu ideju Ivane Orleanske, kao pionirke viteštva toga razdoblja s ekspresivnim izričajem i ženstvenom modnom siluetom. Njen futuristički prikaz utjelovile su Lucija Beden i Dijana Radan (Talia models), make up kampanje potpisuje Kasandra Draganić, a stiliziranje kose Dijana Katić i Ivana Novokmet za Frizerski studio Di.
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto: Zvonimir Ferina
Objavljeno: 07.01.2016. u 11:07

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p