HRVATSKA MODA

QUELLE FASHION.HR. '09/10

Što nas očekuje na varaždinskom modnom spektaklu?

Od 12. do 14. veljače, odnosno od četvrtka do subote, u Varaždinu će se održati najnovije izdanje vodeće modne manifestacije sezone, QUELLE FASHION.HR. Revije etabliranih kreativaca Roberta Severa, Branke Donassy, Igora Dobranića, Nataše Kos, Maje i Petre Špoljar,  Ana Marie Ricov, Stjepana Čuka, eNVy rooma, Igora Galaša, Ivice Skoke, Etne Maara i Ivice Klarića smjestit će se u prostoru Gradske sportske dvorane Varaždin, izgrađene povodom Svjetskog rukometnog prvenstva. Kao najveće iznenađenje aktualnog QUELLE FASHION.HR-a pojavit će se Anamarija Brkić koja će pod svojim modnim potpisom Amarie predstaviti novu kolekciju pod okriljem 'DOVE: kampanje za stvarnu ljepotu', nasljeđujući tako Roberta Severa i modni dvojac Boudoir. Nakon kolekcija za proljeće-ljeto 09 koje su prikazane u Zadru na koloritnoj instalaciji 'Pozdrav Suncu',nagrađivanog arhitekta Nikole Bašića, novi QUELLE FASHION.HR u kreativnom smislu usmjeren je prema crno-bijelom minimalizmu i tipičnim prirodnim karakteristikama koje predstavlja jesen i zima. Kreativna direktorica kampanje za sezonu 09-10, koja će uskoro biti predstavljena, eminentna je hrvatska fotografkinja Mare Milin.

 

Ponosni smo što iz sezone u sezonu napredujemo i postižemo konkretne rezultate. Cilj FASHION.HR-a kao vodećeg modnog koncepta u zemlji uvijek je bio i biti će promoviranje hrvatskog dizajna u kontekstu industrijalizacije. Zajedno sa našim partnerom, tvrtkom QUELLE, ostvarili smo nekoliko zadanih ciljeva koje ćemo ponosno prezentirati široj javnosti na nadolazećem FASHION.HR-u u Varaždinu. Važno je naglasiti kako nam ova manifestacija predstavlja pravi poligon za projekte koje produciramo tijekom cijele sezone. Naime, osim masovne proizvodnje hrvatskih dizajnera, lansiramo novi, redizajnirani fashion.hr web portal  i web shop, koncentriramo se i na produkt dizajn te inozemnu promociju" izjavio je direktor i producent FASHION.HR koncepta, Vinko Filipić.

„Veliko nam je zadovoljstvo što u Varaždinu ponovno okupljamo vrhunski tim dizajnera, stilista, make-up artista i ostalih aktera hrvatske modne scene. Naš cilj je da ostanemo  relevantni ali ne isključivo u showbizz kontekstu već zahvaljujući viziji kojom želimo etablirati hrvatske dizajnere u masovnu proizvodnju" zaključuje Filipić.

FASHION.HR predstavlja prvi i vodeći hrvatski modni koncept koji putem modne manifestacije, web portala, web shopa i sudjelovanja u inozemnim modnim događanjima promovira hrvatski dizajn i kreativnost. Prema svjetskim standardima koncept dva puta na godinu organizira QUELLE FASHION.HR manifestaciju gdje pomno odabranih dvanaest dizajnera kolekcije prikazuju unaprijed za sezone proljeće-ljeto i jesen-zima.

Objavljeno: 20.01.2009. u 18:54

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p