HRVATSKA MODA

Razigrana ljetna kolekcija brenda IO Ivana Omazić

Nova kolekcija inspirirana nesputanom dječjom igrom

Ivana Omazić

Lansirana je nova kolekcija brenda IO Ivana Omazić za sezonu proljeće/ljeto 2017. u kojoj ova renomirana hrvatska dizajnerica donosi pregršt boja, ručno oslikane printeve, ergonomski promišljenu konstrukciju odjeće i novu tehniku – vez paillettama.

Ova kolekcija, inspirirana slobodom dječje igre, prošarana je veselim kombinacijama boja koje su na odjeći poredane nasumično iz palete duginog spektra. Ručno oslikavanje odjeće ponovljeno je i u SS17, a ovog puta donosi motive ptica od kojih svaki nosi simboličko značenje, a duhovitim natpisima dizajnerica upućuje i neke ironične, filozofske poruke. Oslikani motivi su u odnosu prema odjeći i tijelu, bilo da tijelo obgrljuju ili ističu neki od konstrukcijskih aspekata odjeće. Tehnika veza paillettama dodaje novu perspektivu karakterističnu za slow fashion pristup dizajnerice – raspršenu u višebojnom duginom prasku ili monokromatsku koja stvara kontrastnu formu i dizajn.


Konstrukcija odjevnih predmeta je u izvornom IO duhu, ergonomična i laskava različitim tipovima tijela s naglašenim fokusom na formu, detalje i završnu doradu. Transparentni materijali i izrezi u odjeći osiguravaju komunikaciju odjeće i tijela, a ergonomska forma rezultat je eksperimenta s prirodnim i neprirodnim položajima tijela.


Lookbook kolekcije IO Ivana Omazic SS17 čije fotografije potpisuje Marijana Omazić Hržić pogledajte na mrežnoj adresi ioivanaomazic.com, gdje će kolekcija u veljači biti dostupna i u webshopu.

Objavljeno: 19.01.2017. u 11:54

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p