HRVATSKA MODA

Robert Sever i Sonja Lamut oduševili osječku publiku

Prva večer Portanova Fashion Incubatora u znaku modnih obljetnica
portanova fashion incubator
petak 30. rujna u shopping centru Portanova u Osijeku održana je prva večer Portanova Fashion Incubatora na kojoj su se predstavili Robert Sever i Sonja Lamut. Poznati dizajneri ovom večeri su proslavili jubilej svog dizajnerskog rada – Robert Sever 15. godina, a njegova kolegica Sonja Lamut svojih prvih pet.

Poznatih dizajner Robert Sever osječkoj publici se predstavio retrospektivom svog 15. Godišnjeg rada. Na reviji smo mogli vidjeti njegove dugogodišnje uspješnice koje su obilježile njegov dizajnerski opus. Prvu haljinu koja je otvorila reviju nekoć je nosila poznata glazbenica Nina Badrić. Na pisti smo uočili stilsku tranziciju koja je točno pokazala zbog čega publika I nakon brojnih godina obožava ovog dizajnera. Ženstvene i elegantne kreacije na suptilan način slave žensku ljepotu i točnu očitavaju Severu ljubav prema ženskoj snazi. Bilo je čisto zadovoljstvo promatrati dizajnerovo vješto rukovanje tijekom godina s upečatljivim printom po kojem je Sever i poznat. Na pisti smo ponovno vidjetli poznate Severice, odnosno dizajnerove torbe koje krasi upravo njegov prepoznatljivi print. Ova retrospektivna revija pokazala je Severom rad koji se tijekom godina razvijao i stjecao sve više predanih obožavateljice. Posve je jasno kako njegov dizajnerski talent ima još mnogo toga za pokazati. A to nestrpljivo i čekamo!

portanova fashion incubator
sever robert portanova fashion incubator
"Drago nam je da smo retrospektivu branda pokazali baš na ovoj manifestaciji gdje se rađaju novi talenti i stvaraju početci novih modnih priča. Podsjetilo me na početak mog puta prije 15 godina te je savršeno zatvoren jedan kreativni krug. Dobra atmosfera i pozitivan duh Portanova Fashion Incubatora stvarno su odličan početak za svaki mladi brand", o osječkoj reviji rekao nam je Robert Sever.

sever robert portanova fashion incubator
portanova fashion incubator
portanova fashion incubator
portanova fashion incubator
sever robert portanova fashion incubator
Revije Sonje Lamut uistinu su nam nedostajale, a zbog čega točno smo mogli vidjeti na pisti Portanova Fashion Incubatora. Njena nježna estetika, u kojoj dizajnerica na tako vješt način ukomponira elegantne I pomalo retro komade s onim težom I grubljim, tako lako osvaja na prvi pogled. I u ovoj kolekciji mogli smo vidjeti Sonjinu ljubav prema širokim krojevima, romantičnim volanima koji su u Sonjinom potpisu prije svega statement, I, naravno, kaputima s kojima ona tako vješto barata. I u ovoj kolekciji dominiraju pastelne boje koje kod pojedinih kreacija ublažavaju težinu volumioznih komada. No, Sonja je u kolekciji predstavila i drugu siluetu, onu užu koju ističe hlačama s blagim zvonom i kraćim jaknama. Koju god siluetu Sonje Lamut promatrali vidimo samo jedno – a to su vrsne kreacije koje odmah želimo prošetati ove jeseni.

sonja lamut portanova fashion incubator
Sonji Lamut organizatori Portanova Fashion Incubatora su priredili i jedno iznenađenje. Naime, Sonja Lamut velika je obožavateljica slavonske glazbe, pa su je na kraju defilea na pisti presreli tamburaši s njenom omiljenom pjesmom. Na kraju uspješne večeri dva dizajnera zajedno su razrezala tortu.

portanova fashion incubator
sonja lamut portanova fashion incubator
"Danas je nemoguće sve dojmove sabrati u riječi. Pričala sam jednom o tome kako je današnja publika izgubila žar za revijama, sinoćnja to definitivno nije. Nosio me, i još me jutros nosi onaj isti osjećaj kao s početaka. Trudila sam se tijekom priprema stvoriti i dati najbolje od sebe, u sezoni u kojoj to s najvećom radošću i činim. Sve što sam ja njima sinoć dala nemjerljivo je u odnosu na emocije koje danas nosim u sebi! Divno je uživati potporu ljudi koji su vjerovali u mene i kada ja to nisam. Možda im nisam došla s nekim velikim životnim pričama, djevojčica koja samo želi raditi ono što voli, ali su kroz sve ove godine ispisali prve rečenice romana koji će možda jednom svi rado čitati. O iznenađenju koje su mi priredili ne trebam posebno ni govoriti, sve sam rekla suzama, vjerujem", rekla je Sonja Lamut.

portanova fashion incubator
portanova fashion incubator
portanova fashion incubator
sonja lamut portanova fashion incubator
portanova fashion incubator
portanova fashion incubator
Nakon uzbudljivog prvog dana, večeras nas na Incubatoru očekuje veliko sezonsko finale. Jedna od pet najboljih mladih dizajnerica u regiji, finalistica Portanova Fashion Incubatora, večeras će osvojiti pobjedu i laskavu titulu Najbolji mladi dizajner by Perwoll koja će joj donijeti nagradu od 10 000 kuna uz pozivnicu za nastup na tjednu mode BIPA Fashion.hr.

Mija Dropuljić, Tina Lončar
Foto: Mateja Vrčković
Objavljeno: 01.10.2016. u 11:21

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p