HRVATSKA MODA

Robert Sever ima novu kolekciju koja će oduševiti na prvu!

Još jedna sjajna i drugačija modna priča!

Za početak godine i kao uvod u novu modnu sezonu, poznati hrvatski brend donosi novu kolekciju pod imenom „DIANA FRANCES “. Ovu pret-a-porter kolekciju čini četrdesetak odjevnih kombinacija koje su kao i uvijek kompletirane nakitom i modnim detaljima u total look. Kampanja i prateći lookbook nove kolekcije vrlo je elegantnih i visoko estetiziranih vizuala, te tako brand nastavlja svoju stilsku priču u kojoj inzistira na suvremenom, ženstvenom i chic izričaju.

Profinjena, ženstvena, ležerna i chic odjeća stvorena u najboljoj maniri tradicionalne izrade te je prijedlog za dane koje su pred nama– prije svega od svakodnevne odjeće za posao i dnevne potreba. Ova kolekcija prva je od tri koje će brand predstaviti u proljetnoj sezoni za godinu 2021, a posebnosti ove kampanji pridonosi i scenografija koju je u retro maniri osmislila i izradila Tajana Čanić Stanković.“Kod stvaranja i proizvodnje prije svega razmišljamo kako bi ispunili potrebe naših klijentica, naravno s nekom zanimljivom estetskom pričom koja nam služi kao light motiv pri stvaranju kolekcije. Fokus je kao i uvijek na vrlo nosivim komadima garderobe, koji su lako primjenjivi za dnevne situacije, pritom razmišljajući o tome kako svaka žena želi biti praktična i funkcionalna u dnevnim situacijama.  Kada smo već ušli u izradu same kolekcije koju smo stvarali prošle godine shvatio sam da ima puno elemenata koji su vrlo tradicionalno chic, i imaju lagani prizvuk početka osamdesetih- i onda mi je postalo sasvim jasno da je nesvjesno cijela kolekcija inspirirana s nekim modnim izborima Lady Di- od tuda i sam naziv kolekcije. Kolekcija nije direktan hommage njenom stilu, već samo jedan sloj inspiracije. Upravo njena interpretacija nekih tradicionalnih odjevnih kombinacija na mladenački način bila je ideja koja je vrlo inspirativna- kaže Robert Sever

Ove sezone radili smo na novim interpretacijama klasične košulje ,sakoa i hlača, fokusirani na ideju da je svaki artikl lako izdvojiti separativno i da se može lagano ukomponirati u već postojeće stvari u nečijoj garderobi. Što se tiče haljina njih imamo minimalno u ovoj kolekciji jer je situacija oko nas takva da nema baš prigoda za neke posebne svečane trenutke pa se tom idejom nismo ni bavili.”


Paleta boja je isto tako vrlo konzervativna, naglasak je na plavim i sivim tonovima, na bijeloj i crnoj. Kao i uvijek imamo i sekciju od trapera koji je vječna inspiracija, a ostali materijali su pamuk, viskoza i lagana vuna. Ponovno smo se igrali s nekim tehnikama plisiranja materijala tako da je to još jedan vrlo tradicionalan pristup koji smo koristili. Selekciju nakita uvijek radimo unutar branda jer volimo imati total look iz naše proizvodnje. Ovaj put je naš dizajner nakita Slobodan Velicki napravio naušnice i naše poznate krune od staklenih kristala, a novitet su ručno bojani božuri od tkanine koje smo stavili u formu broša.

Sve kreacije dostupne su u Robert Sever Showroomu Vlaška 7!

Fotografija: Robert Sever
Produkcija: Slobodan Velicki
Make up: Saša Joković i Marko Tolić
Kosa: Kuća Četki
Modeli: Iva Marušić, Ana Stanković, Matja Čičak – Talia Models
Scenografija: Tajana Čanić Stanković
Dekorativni elementi i bilje: Iris MB vrtni centar
Asistent fotografa: Tea Mardešić
Cipele: Hogl
Objavljeno: 15.01.2021. u 10:56

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p