HRVATSKA MODA

Robert Sever - retro san moderne žene

Kolekcija kojom se dvojac predstavio na Perwoll FASHION.HR-u
Vibrantnom i neodoljivo šarenom kolekcijom koja izgleda poput retro sna moderne djevojke uigrani je modni dvojac Robert Sever pred zagrebačkom publikom otvorio zadnju večer revija na pisti Perwoll FASHION.HR-a.
 
U svom prilično prepoznatljivom tonu, Robert Sever i Branko Basletić ponovo su polazišnu inspirativnu točku pronašli u ženskoj ljepoti te su stoga i akcent kolekcije suvereno postavili na najženstveniji odjevni predmet – haljinu. Ona u viziji modnog dua za predstojeću sezonu proljeće/ljeto 2015. varira u dužinama, od onih čiji rubovi sežu malo iznad te ispod koljena, kao i onih potpuno dugih i glamuroznih, večernjih varijanti. U osamnaest kompletnih total look-ova svoje mjesto pronalaze i jakne koje krojem asociraju na kapute, a čitava modna priča začinjena je neizostavnim Severovim kožnim torbicama, statement ogrlicama, remenjem te novom linijom RS sunčanih naočala koje je nemoguće ne primijetiti jer svojim upadljivim izgledom podižu outfit na jednu posve novu razinu.


Pomno detaljizirana kolekcija nosi sa sobom neopisivo pozitivnu vibru. U neodoljivoj eksploziji boja koje se protežu od kanarinac žute preko grašak zelene, kobalt plave, zlatne, jake narančaste i eksplozivne crvene, poseban štih pridodaju materijali kao duchesse i saten svila koje unose dozu vizualno vrlo efektnog, metaliziranog sjaja. Jakne su pritom napravljene od umjetne kože dok se ona prava našla kao sastavni dio torbica, a nakit je izrađen od staklenih komponenti. Poseban dašak razigranosti i šarma nose plisirani komadi, a modnom dvojcu svakako treba odati počast jer su nas iznova uspjeli osvojiti svojim prepoznatljivim retro prizvukom provučenim kroz filter suvremenosti.
 


Tina Lončar
 
photos: Mateja Vrčković
Objavljeno: 19.10.2014. u 07:28

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p