HRVATSKA MODA

Romantična modna priča Martine Herak

Dizajnerica predstavlja novu kolekciju Julija

Dizajnerica Martina Herak, koja je posljednju kolekciju predstavila u veljači u sklopu londonskog Tjedna mode i koja je nedavno dobila poziv da svoj rad plasira na japansko tržište, krajem travnja u porečkoj je knjižnici predstavila ljetnu, lepršavu i romantičnu kolekciju unikatnih haljina pod nazivom Julija.

Dizajnerica koja je sklona monokromatici i tamnijim tonovima, ovog je puta predstavila kolekciju koja odiše ženstvenošću i romantikom, nježnim bojama i materijalima, no i dalje ostaje vjerna ne-klasičnim krojevima, igri tkaninama i modeliranja. I u kolekciji Julija vidljiva je ljubav dizajnerice prema asimetriji, naborima i svojevrsnoj skulpturalnosti.

„Julija je romantična, znatiželjna i zaigrana, usamljena i infantilna. Njezin lik poistovjećujem u svojoj kolekciji s likom Alise u Zemlji čuda, zato sam van književnog djela inspiraciju tražila i u stvarnim likovima koji me nadahnjuju svojom osobnošću. Jedna od takvih osoba je i pjevačica i model Petite Meller koja je služila kao inspiracija za make up“, izjavila je Martina Herak povodom izlaska kampanje. 

Kolekcija je snimljena na plaži Polidor u Istri, za make up i frizuru zadužena je bila vizažistica Minja Gabriela Vilotić iz škole Callegari, a u ulozi modela našla se mlada Anabel Uljančić. Fotografske se palice primila dizajnerica Martina Herak koja će svoje fotografije na temu „The artist is not absent“ prikazati na ovogodišnjoj Likovnoj koloniji u Rovinju.

Kolekcija Julija predstavljena je u porečkoj Gradskoj knjižnici za vrijeme Sajma knjiga Booktiga. „Kada sam dobila priliku za vrijeme Booktige, sajma knjiga u Poreču napraviti modni performans, odmah mi je na pamet pao lik Shakespearove Julije. Obzirom da vrlo rijetko inspiraciju pronalazim u književnim likovima, za mene je to bio mali izazov. U veljači sam u Londonu sudjelovala na modnom performansu u knjižnici medicinskog fakulteta i ovakav način prezentacije kolekcije činio mi se interesantan; odjeća je vidljivija publici i za razliku od modnih revija na koje se dođe, prošeta i djelomično uspije pogledati kolekcija, na takvim je prezentacijama intimnija atmosfera i veća povezanost između publike i prikazanog“, objasnila je Herak.

Dizajnerica će krajem rujna u Zagrebu održati samostalnu reviju i predstaviti novu kolekciju na kojoj će raditi ovog ljeta, kako kaže, „u svojoj maloj oazi mira u Istri“.

Foto: Martina Herak

Objavljeno: 29.06.2017. u 11:26

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p