HRVATSKA MODA

Šarmantna simbioza umjetnosti i mode

Nova kolekcija Art.Cut.Different.

Plusminus je modni brend iz BiH nastao 2015. godine radom i angažmanom produkt dizajnerice Ene Dujmović i grafičara Borisa Majstorovića. Ideja koja prati Plusminus je simbioza mode i umjetnosti, točnije grafike kao crteža i linijskog rješenja.

Ono što je specifično u radu dvoje dizajnera jest da je zadržana tradicionalna tehnika izrade u bakropisu kako bi grafika zadržala svoju teksturu te samim tim autentičnost. S ovim pristupom, na određen način, oživljava se ova, pomalo zaboravljena, umjetnost poput svih starih zanata, čineći je poželjnom kroz novi medij djelovanja, modu. "Eksperiment apliciranja grafike na ovaj način do sada nije zabilježen u svijetu mode i to nas čini drugačijim i prepoznatljivim", objasnila je dizajnerica koja stoji iza brenda Plusminus.


Nova kolekcija za ljeto Art.Cut.Different. prati izvornu ideju realiziranu u 8 različitih odjevnih predmeta. U pitanju je mini kolekcija napravljena od prirodnih i laganih materijala, kako je i sama kolekcija zamišljena da bude nosiva u svakodnevnim prilikama što lagane pamučne topiće i tunike s grafikama BiH umjetnika Borisa Majstorovića čini vrlo poželjnim komadom ovog ljeta. Ideja koja stoji iza ove kolekcije je preuzimanje već postojećeg crteža i mijenjanje njegove vizure i priče kroz rezanje i uklapanje u krojeve. Time svaka grafika kroz dizajnirani komad doživljava novu interpretaciju same sebe.


"Iako radimo više serija jednog primjerka, svaki je unikatan jer ga način realizacije čini takvim. Plusminus dizajn namijenjen je urbanim, modernim i samosvjesnim ženama koje cijene umjetnost i ručnu izradu. Cilj nam je razviti modnu priču koja iza sebe ima koncept koji je prepoznatljiv, te biti dio jedne generacije koja mijenja svijest i podržava domaću proizvodnju", izjavili su Ena i Boris povodom izlaska nove mini kolekcije.

Foto: Edvin Kalić
Modeli: Amila Terzimehić, Vanja Ilić
Make-up: Renata Ponjević
Scenografija: Hanna Dujmović
Nakit: Werkstat studio
Objavljeno: 22.06.2017. u 10:36
Tagovi: Edvin Kalić

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p