HRVATSKA MODA

Saznajte sve o Latici, novom brendu Petre Kurtele!

Intervju: Petra Kurtela
Petra Kurtela
 
Simpatična glumica i jedna od zanimljivije odjevenih mladih žena na našoj javnoj sceni, Petra Kurtela, prije nekoliko dana javnost je razveselila novitetom koji je u kratkom roku oduševio brojne fashionistice. Riječ je o nakitu naziva Latica, kojim se Petra pridružila velikom broju javnih osoba koje su se u nekom trenutku svoje karijere iskušale u ulozi dizajnerice. Posjetili smo Petru u njezinom šarmantnom stanu i iz prve ruke saznali sve o romantičnom brendu Latica u koji će se definitivno zaljubiti brojne Hrvatice.

Pridružila si se velikom broju poznatih osoba koje su odlučile javnosti ponuditi neki proizvod… Kako je nastala prva narukvica Latica? Odakle ideja?

Nedavno sam bila u Bukureštu, a kako je u Rumunjskoj tradicija da se ženama daruje neka sitnica prvog dana ožujka, prijatelj me odveo na sajam da si nešto izaberem. Tamo sam vidjela malene latice u epoksi smoli, jednostavniju verziju ovoga što sad radim. Pomislila sam kako je to lijepo i kako bih voljela napraviti nešto slično. Pri povratku u Zagreb zamolila sam tatu da mi pomogne u razradi tehnologije i nakon nekoliko neuspjelih pokušaja, nastala je prva Latica.

Latica by Petra Kurtela
 
Kako izgleda sam proces izrade jedne narukvice? Koliko je on zahtjevan i koliko vremena potrošiš na samu izradu?

Prvo je potrebno sakupiti cvijeće. Imam sreću da mi roditelji imaju velik vrt u kojem rastu svakakva čudesa. Cvijeće je nakon toga potrebno prešati. To traje do nekoliko dana, ovisno o cvijetu. Kada je cvijeće spremno, pripremam silikonske kalupe i plastičnu foliju. U kalupe i na foliju izlijem malo smole, a zatim u nju uz pomoć pincete i čačkalice uranjam osušeni cvijet. Potrebno je otprilike petnaest sati da epoksi smola pređe u kruto stanje, nakon čega ju vadim iz kalupa i strojno bušim rupice. Epoksi izliven na foliju odvajam te brusim u razne oblike, ovisno o veličini i obliku cvijeta. Metalne i narukvice od srebra spajam sama, jedino mi srebrne alkice na krajevima zalota zlatar. I to je to!

Latica by Petra Kurtela
 
Latica by Petra Kurtela
 
Kome je namijenjena Latica?

Svima koji vole prirodu i cvijeće i svima koji vole praktičnost. Prijateljica mi se pohvalila kako se može tuširati bez brige da će joj kasnije narukvica biti mokra i smetati na ruci. ‘Baš je praktična ova narukvica, nikakve brige s njom’, rekla je.
 
Spomenula si da si zapravo željela svoje nadraže godišnje doba zauvijek zatvoriti u romantičan nakit, a rezultat su ove romantične narukvice. No, svaki pravi kreativac razmišlja nekoliko poteza unaprijed i već u glavi ima svoju iduću kolekciju. Pa kako će izgledati tvoja?

Meni će tempo i stil diktirati priroda. Niti sama ne znam što će mi sve ponuditi.
 
Latica postoji na našem tržištu svega nekoliko dana, no već se stvorio veliki ‘hype’ oko njih. Uvjerena sam da naše čitateljice zanima gdje mogu kupiti tvoje unikatne narukvice i koja im je cijena?

Zbog toga sam presretna, iako moram priznati da me sve to dočekalo pomalo nespremnu. Za sada Latice možete nabaviti preko društvenih mreža i to na stranici www.facebook.com/laticabypetrakurtela. Cijena metalnih narukvica je 98 kuna, a onih od srebra 169 kuna.

Latica by Petra Kurtela
 
Osim Latice koja te najviše okupira, trenutno spremaš dvije kazališne predstave…. O kojim je predstavama riječ?

I dalje igram i puno putujem s predstavom Kazališta Planet Art i Teatra Exit ‘Plemena’ te predstavom Zijaha Sokolovića ‘Nasilje’, a spremam i novu predstavu Hipohondrijakuš iliti mislibolesnik u HNK Varaždin, te predstavu Loptice u BGLAD produkciji. Osim toga sretna sam što će uskoro biti i premijera filma Ivone Juke ‘Ti mene nosiš’ u kojoj imam malu, ali meni iznimno dragu ulogu.

Nedavno si se vratila iz Bukurešta u kojem si s poznatim redateljem Cristi Puiu-em snimila film koji bi svjetlo dana trebao ugledati na Cannes Film Festivalu. Što nam možeš otkriti o samom filmu?

Bila sam dovoljno sretna da sam snimila film s jednim od najdražih mi svjetskih redatelja, Cristi Puiu-em. Film će biti završen tek nagodinu pa još nismo sigurni hoće li biti selektiran za prestižan Cannes festival, ali s obzirom da su njegova prethodna dva filma premijeru doživjela baš tamo, vjerujem da su šanse velike. Igram studenticu arhitekture iz Zagreba koja suočena s vlastitom dramom unosi nemir u već zamršenu situaciju njoj do tada nepoznate obitelji.

Latica by Petra Kurtela
 
Stigla nam je nova sezona, a zajedno s njom i neki novi trendovi. Kao jedna od zanimljivije odjevenih osoba na javnoj sceni, otkrij nam koji su tvoji proljetni ‘must have’ komadi?

Trebala sam samo jedan komad da upotpuni moju garderobu, a to su udobne cipele dovoljno tanke i lake da su proljetne, a dovoljno vodootporne da mi kiša ne smoči čarape. Pronašla sam ih u Cos-ovom outletu i sad sam na miru. Cipele za nepredvidljive vremenske prilike i Latica, drugo ništa!
 
Latica by Petra Kurtela
Latica by Petra Kurtela
 
Ana Bacinger
 
photos: Jure Perišić
Objavljeno: 24.04.2015. u 17:26

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p