HRVATSKA MODA

Sedam mladih dizajnera u utrci za prestižnu nagradu LIFT

Tko će predstaviti svoje kolekcije na BIPA Fashion.hr Cruise Collection?

LIFT by Perwoll
finale regionalnog natječaja za izbor najboljih mladih dizajnera LIFT by Perwoll, izabrano je sedam finalista. Od ukupno više od 70 prijavljenih kandidata iz cijele regije, stručni žiri u sastavu Vinko Filipić, direktor Fashion.hr-a; Mija Dropuljić, glavna urednica portala Fashion.hr; modni dvojac ELFS te dizajner Ivica Skoko, imao je težak zadatak odabrati sedam najboljih. 

Svoje će natjecateljske kolekcije u sklopu nadolazećeg BIPA FASHION.HR Cruise Collection predstaviti: Nevenka Buzov, Ivana Udiljak, Suzana Koprivnjak, Matea Stubičar, Jasmin Đenčić, Marko Feher i Valinea Vinger. Najbolji od njih osvojit će prestižnu titulu najboljeg mladog dizajnera, ali i veliku šansu – priliku za predstavljanje kolekcije na sljedećem tjednu mode BIPA FASHION.HR.

LIFT by PerwollIvica Skoko, Mija Dropuljić, Vinko Filipić i Ivan Tandarić

Nakon što su pomno pogledali sve pristigle radove, žiri je usuglašen u mišljenju kako su u finale izabrani stilski različiti radovi koji su u predloženom pokazali svoje vizije i ideje. Posebnu pažnju žiri je i ovoga puta posvetio izradi mape, skica, razradi detalja i cjelovitom izričaju koji su kandidati pokazali u svojim prijavama.
 
„Svake je godine jednako teško izabrati najbolje jer nam zaista pristiže veliki broj radova, no, moram naglasiti da uz sve što se vrednuje s tehničkog i izvedbenog aspekta, poseban naglasak stavljamo na prezentaciju ideje. U finalni krug odabrali smo one koji su se usudili biti drugačiji, a na reviji će imati priliku pokazati koliko su uistinu spremni za realizaciju cijele kolekcije i modne revije. Veseli me vidjeti mlade snage na sceni“, kazao je nakon zatvaranja prvog kruga Vinko Filipić, direktor Fashion.hr-a.

LIFT by Perwoll
Regionalni natječaj LIFT by Perwoll tijekom proteklih par godina u zvjezdanu je orbitu lansirao mnoga imena mladih dizajnera od kojih su neki danas uspješni i izvan naših granica: Moranu Krklec,
Coded Edge, Mariju Kulušić, Anu Jagić, Anu Bogdan te mnoge druge koji su u samo nekoliko sezona pronašli svoje mjesto na modnoj sceni te s velikim uspjehom predstavljaju svoje kolekcije na BIPA FASHION.HR-u. 

Foto: Jure Perišić
Objavljeno: 10.06.2015. u 12:24

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p