HRVATSKA MODA

Kako su Sever i Iva publici objasnili definiciju chica

Revija Roberta Severa šestog dana Bipa FASHION.HR-a

Šesta je večer 26. sezone Bipa FASHION.HR-a bila rezervirana za reviju cijenjenog dizajnera Roberta Severa koji je novu kolekciju publici prikazao pod pokroviteljstvom brenda Lovables. Sever je kolekciju imena 'Iva' posvetio svojoj dugogodišnjoj muzi i prijateljici Ivi Marušić koja je zajedno s dizajnerom radila na vizualima i stylinzima, a njihova suradnja urodila je kolekcijom za pamćenje.

Iva je ženstvena, samouvjerena i moćna. Iva je pariški ležerna, kul bez previše truda. Iva je effortlessly chic, kako to obično vole nazivati strani mediji. Bez da pokušava zadovoljiti konvencije, Severova Iva nosi i trendove i vintage na samo neki svoj način, takav da ćete ju uvijek zamijetiti u masi i pitati se: "Tko je ova djevojka?". Priču o takvoj djevojci Sever je, u 53 izlaza, ispričao na pisti Bipa FASHION.HR-a oduševivši sve romantičarke koje gaje simpatije prema retro vibri i šarmu nekih drugih vremena, ali i sve one koji cijene i znaju prepoznati dobar stil. Nježnim bojama među kojima je prevladavala bež nijansa, s infuzijom vibrantne ružičaste i plave, ali i uzorcima među kojima dominiraju floralni motivi, Sever je na pisti prizvao toliko nam željeno proljeće. Severova djevojka nosi i haljine i sakoe, uvijek nepopravljivo svoja i prepoznatljiva, kombinirajući ih s maramom oko vrata, remenom u struku i moskovskom kapicom koja ove sezone izrađena u bež keperu i ukrašena broševima izgleda kao neodoljivi dodatak koji će zaokružiti svaki look. Tu su i naušnice, šeširi širokog oboda, krune i torbe, detalji koji svakom stylingu daju završni touch, a Sever zna koliko je važno paziti na baš svaku sitnicu.

Nakon velikog uspjeha prošlogodišnje muške kolekcije, dizajner je iznova odlučio na pistu pustiti odjevne komade za muškarce. Baziran na praktičnosti i nosivosti, muški dio Severove kolekcije koncentrira se na košulje izrađene od različitih materijala, na traperice, ali i na pokoji proljetni kaput ili jaknu, stilski začinjen s maramom oko vrata i kožnim remenom.

Severova je revija na pisti Bipa FASHION.HR-a još jednom ispričala šarmantnu modnu priču i izmamila aplauz modne publike. Bila je to priča o jednoj dizajnerovoj muzi koja iz sezone u sezonu inspirira, nadahnjuje i potiče na stvaranje, ali i priča o bezvremenskom chicu i stavu u koji se naprosto nemoguće ne zaljubiti.

Sve komade iz nove kolekcije Roberta Severa pogledajte u galeriji:

Foto: Mateja Vrčković
Video: VTS Video Production
Objavljeno: 24.03.2018. u 08:15

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p