HRVATSKA MODA

Slavljenička izložba Charlie designa u Šibeniku

'Lori Was Here' izložba povodom 30. rođendana domaćeg brenda

Loredana Bahorić

Nakon multimedijskog događanja 20. 05. u HDLU u Zagrebu kojom je dizajnerica Loredana Bahorić proslavila tri desetljeća stvaranja i oduševila modnu publiku; izložba Lori Was Here, kroz instalacije te izložbu fotografija u predivnoj šibenskoj galeriji Sveti Krševan, provest će posjetitelje kroz izvanvremensku Charlie priču, koja je upravo u Šibeniku i započela prije 30 godina.

Trideset godina rada ovog kultnog brenda, čije je slavlje započeto u svibnju u HDLU u Zagrebu, ovdje je predstavljeno kao svojevrstan performans u najstarijoj sakralnoj građevini u Šibeniku - romaničkoj crkvici Sv. Krševana preuređenoj u muzej, koji će biti fantastična kulisa za Loredaninu avangardnu verziju definicije njenih snova. Odjevne instalacije, svojevrstan vremeplov kroz najzanimljivije fotografije Charlija iz prijašnjih kolekcija, te izložba fotografija velikih formata, sigurno će biti jedna od zanimljivih događanja ovog ljeta na obali koje na najbolji način pokazuju duh ovog kultnog brenda.

"Da mi je netko davne 1987. rekao da će 30 godina življenja mog brenda proći ovako brzo, zatekao bi me u nevjerici. Ipak, taj mi se period ujedno čini i dugačak i kratak – sa svim onim usponima i padovima, nezaboravno divnim ali i ponekim manje zabavnim trenucima, s inspirativnim suradnicima i vjernim prijateljima, ljudima koji su nakratko ušetali i bili dio Charlie priče i onima koji su tu od samog početka... Sve je to utjecalo na mene a time i na moje kolekcije, te ostavivši trag, učinilo ih takvima kakve jesu", napisala je dizajnerica.

Loredana Bahorić s lakoćom gradi svoje modne priče i njen je rukopis više nego prepoznatljiv, a njene vizije inspiracija su mnogima. Modnu izložbu u Šibeniku, koja traje od 1.8. do 15.8., uvodnim će govorom otvoriti poznata fotografkinja Mare Milin, dugogodišnja suradnica Charlija i nezamjenjiva u nastanku neponovljivih modnih kampanja, te Katarina Marić filmska kritičarka, muza i Loredanina nećakinja.

Foto: Valentino Dražić Celić

Objavljeno: 31.07.2017. u 09:52

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p