HRVATSKA MODA

Sofisticirana ljetna moda

Druga večer Perwoll FASHION.HR Cruisea

Otvorenje prve večeri Perwoll FASHION.HR Cruise Collection događanja pripalo je reviji modnog koncepta XYZ, dok je druga večer bila isključivo rezervirana za hrvatske dizajnere od kojih su neki već dobro poznata lica na pistama poput Martine Felje, a svoj debi na pistama ove večeri imali su prilike pokazati uvijek odvažan Zoran Aragović, mlada Antonia Jakšić te srbijanska dizajnerica Jelena Stefanović koja već 17 godina potpisuje kostime za brojne filmove, kazališne predstave, opere i balete.

 

Martina Felja

Kod Felje znamo da uvijek možemo očekivati ženstvene kreacije i u tome nije podbacila ni u cruise kolekciji za ljeto 2013. Revija je otvorena serijom kupaćih kostima koji će otkriti mnogo ženskih aduta, a izrađeni su od neoprena i tila koji estetski djeluju vrlo zanimljivo. Radi kombinacije materijala vjerojatno ih nećete nositi na plažu ali će odlično poslužiti kao body.

Martina Felja

Martina Felja

Haljine su imale prepoznatljiv dizajneričin potpis koja se u koktel varijantama više fokusirala na kratke haljine od viskoze i elastina, dok su za večernje prilike rezervirane one od finije svile koje duljinom prekrivaju daleko više. Kolorit u jednostavnoj kombinaciji trendovske bijele boje s cvjetnim uzorcima prikladan je za ljetne dane zbog čega ne sumnjamo da ćemo vidjeti mnoge djevojke u ovim kreacijama. 

 

Jelena Stefanović

Pročišćenost, jednostavni krojevi i neutralne boje su 3 karakteristike s kojima bismo mogli opisati kolekciju srbijanske dizajnerice Jelene Stefanović. Svojim nenametljivim pristupom Jelena je zadobila pohvale publike jer kolekcija izgleda ženstveno, udobno, a kvaliteta materijala i izrada su na visokom nivou.

Jelena Stefanović

Jelena Stefanović

Od lookova bismo izdvojili kombinaciju od zanimljivog metaliziranog topa i širokih hlača koji je idealan za poslovne sastanke na moru nakon kojeg se ležerno možete uputiti u obilazak grada. Kolekcija je vrlo nosiva i prikladna za mnoge dobne skupine te će zbog svojih bezvremenskih komada sigurno pronaći svoje mjesto u ormarima mnogih žena.  

 

Zoran Aragović

Od samog početka na hrvatskoj modnoj sceni, Zoran Aragović se uvijek isticao hrabrim kreacijama od mnoštva boja i kombinacija materijala, a svojom prvom cruise kolekcijom i dalje ostaje vjeran svom otkačenom izričaju. Ako imate namjeru ovo ljeto provesti na tulumima i after partyjima, kolekcija "Strip & Stripe" pravit će vam i više nego ugodno društvo.

Zoran Aragović

Zoran Aragović

Kolekcijom kao što i sam naziv govori dominiraju prugice, a nadopunjene su karakterističnim mornarskim motivima i geometrijskim formama te uvijek popularnim zakovicama kojima je ukrasio kratke jaknice, haljine i majice. Unatoč činjenici što vlada mnoštvo printeva, boja i uzoraka, kolekcija je poprilično nosiva te će vam boravak na odmoru učiniti još zabavnijim i pozitivnijim.


Antonia Jakšić


Tijekom ljeta obično pribjegavamo oskudnijoj odjeću koja više služi funkcionalnosti i udobnosti, a dokaz da ono ne mora proći u tom uobičajenom tonu je elegantna kolekcija mlade dizajnerice Antonije Jakšić.

Antonia Jakšić

Antonia Jakšić

Haljine su vrlo jednostavnih krojeva u bijelim, sivim i ledeno rozim tonovima, a posebnu pažnju privukli su umetnuti geometrijski elementi te nakit u tirkiznoj boji. Dizajnerica se okrenula sofisticiranijoj publici koja svoj odmori više voli provesti na opuštenim zabavama na kojima će se moći nesmetano kretati u ovim kreacijama.


Ivan Miletić
Photo: Mateja Vrčković
Objavljeno: 14.06.2013. u 14:31

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p