HRVATSKA MODA

Spoj mladih i već etabliranih imena mode kao pun pogodak

Recenzije druge večeri Perwoll FASHION.HR-a

Najljepša pozivnica koju modni novinari mogu dobiti bila je ispisana jednostavnim imenom - I-gle! Modni duo, koji već godinama postoji na sceni kao jedna od relevantnijih institucija domaće mode, otvorio je drugu večer Perwoll FASHION.HR-a samostalnom kolekcijom u suradnji s brendom Illamasqua za sezonu jesen/zima 2013./14. kojom je ponovno potvrđena teza kako se radi o kreativnim snagama čiji modni izvor i dalje 'daje' itekako mnogo materijala.

                                                                                                    I-gle

Fascinacija geometrijskih oblicima dovela je Natašu i Martinu na korak do očite igre seksepilom, koji je, zahvaljujući igricama krojem i konstrukcijom, pametno naslonjen na modnu avangardu i ne doziva očitu vulgarnost. Uvijek s mjerom i tako posebne, I-gle su zatvorile svoj show crnom koktel haljinicom ispletenom od vune koja je već za vrijeme izlaska na pistu izazvala veliku pažnju, a najviše ćemo pamtiti strogo rezane prsluke i jaknice kojima se lako mogu oplemeniti dnevni stylinzi.

 

                                                                                          Ivana Barač

Ubrzo nakon I-gli, modna se priča nastavila uz pomoć uvijek nabrijane dubrovačke dizajnerice Ivane Barač, koja se svima jasno demonstrirala zašto je njeno mjesto na zagrebačkoj pisti toliko imanentno. Vizije malih crnih haljina, na finoj granica koketiranja sa seksepilom, avangardom i osjećajem slobode, unijele su neke promjene u očekivani rad dizajnerice koja se uvijek voljela igrati crnom (ne)bojom, ali ju je sada oplemenila detaljima od kože i volanima. Uz neizbježni peplum, Barač je prezentirala svu snagu ženske moći koja ponekad dolazi iz tako malo materijala.

 

                                                                                                 Pavla Aleksić

Za razliku od Dubrovkinje, Pavla Aleksić, koja se predstavila u sklopu platforme LIFT by Perwoll, dobro je umotala svoje modele u fine jaknice u boji pudera. Ubrzo je na pistu poslala svu artiljeriju šarmantnih haljinica otvorenih leđa, u vatrenoj nijansi crvene, koje su brojnim detaljima privlačile pažnju onih koji traže garderobu za svečanije prilike. Doza elegancije, šarma i mladenačke opuštenosti rezultirala je sasvim zadovoljavajućom kolekcijom.

 

                                                                                Petra Vuletić & Saša Hortig

Nakon Pavle, modnu su bukvicu očitali Petra Vuletić i Saša Hortig, koji su manipulirajući neoprenom, sastavili dojmljiv set odjevnih komada koji čak mogu zaživjeti i pod dnevnom svjetlošću, dozivajući inspiraciju s ulice koja je njihov pokretač. Ovo dvoje studenata TTF-a ne pati od dosadnog ulizivanja publici koja traži sto varijacija maxi i koktel haljina već traže svoj smisao u odjeći sa stavom kakvu mogu nositi samo istinski modni vjernici. Ekipa s velikim potencijalom.

 

                                                                                          Ivica Skoko

Čast da zatvori večer pripala je Ivici Skoki, favoritu domaće publike koja je čak i prije prvog izlaska modela na pistu počela frenetično pljeskati dok je iščekivala njegove kreacije. Vidno nadahnut gotikom, misticizmom i natruhama rock'n'rolla, Ivica se na sreću mnogih njegovih fanova okrenuo crnim toaletama prepunih detalja u vidu manipulacija čipkom i sjajnim kamenčićima. Njegova moda na crnoj podlozi uvijek je izgledala razrađeno - uz make up s potpisom Illamasque te dojmljivim frizurama, zaokružen je izvrstan styling dok je Ivica prikazao i još jednu seriju svojih uspješnica. Duge haljine za svečane prigode njegov su teren i to će tako i ostati.

 

Marko Banjavčić

Photo: Mateja Vrčković

Objavljeno: 15.03.2013. u 00:10

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p