HRVATSKA MODA

Staša design novom Diversus kolekcijom donosi potpuno drugačiju modnu priču

Nova kampanja hrvatske dizajnerice u znaku prirode

Kolekcija “Diversus” nastavak je vlastitog istraživanja bambusa te održivosti mode i jednakosti. Od samog početka stvaranja ideja je bila spojiti prirodne i reciklirane materijale s bambusom kao drvom. Staša design voli pomiriti i uskladiti različitosti – od žena raznih konstitucija, godina, preko osoba drugačijih vjerskih svjetonazora pa sve do osoba s poteškoćama, stoga je i logičan naziv kolekcije “Diversus”.

Paleta boja provlači se od zemljanih tamnijih tonova poput modro plave, crne, camel, khaki I sive boje pa sve do bijele boje koja osvježava I neizostavni je dio mojih kolekcija do bambusa koji ima zanimljivu predivnu strukturu i boju.

“Diversus” kolekcija je povezana i na neki se način nadovezuje na prethodnu kolekciju - krenuvši od boja i krojeva koji su sada dodatno razrađeni. Važna je struktura materijala te njihov odabir, a isto tako veliku pažnja pridodana je i samoj izradi odjevnih predmeta koji su vrlo minimalni i vrhunskog kroja.
Cijela kolekcija sastoji se od 14 stajlinga, a čine je minimalistički kaputi, haljine s rezovima koji prate liniju tijela, hlače ravnog kroja na crtu, bluze spuštenih ramena...


Foto: Franjo Matković i Senja Vild
Kosa: Mijo Majhen
Make up: Laura Zanetti
Model: Anita Dujić
Objavljeno: 21.11.2019. u 09:39

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p