HRVATSKA MODA

Stigla je nova ROBA!

Predstavljamo: TO.DIE.FOR jesen/zima 2011./2012.

Jedan od najpopularnijih mladih brendova u Hrvatskoj, ROBA, ima novu jesensku kolekciju. ROBA.TO.DIE.FOR FW 2011/12 kolekcija, mračnom se atmosferom i minimalističkim, ali odvažnim i ultrašik stilom naslanja na prethodnu DELUXE SS 2011 kolekciju nastalu pod  intenzivnim utjecajem palete recesijskog sivila redefinirajući pojam luksuza današnjice. 

Aktivnim dualističkim pristupom pri stvaranju ROBE za jesensko-zimsku sezonu 2011/12 nastala je TO.DIE.FOR kolekcija sazdana na kontrastima, odnosno njihovim kombinacijama. Sljubljivanjem grube vune s glatkom kožom ili nježne svile s debelim i hrapavim velurom nanizalo se dvadesetak odjevnih komada za predstojeća hladnija godišnja doba. Osim navedenog kontrasta u teksturama tkanina, igralo se i s površinama i oblicima - glatke i pune površine presjecaju prorezi, kod majica, ili rupe, kod džempera. Oblici odjevnih predmeta često su transformativni - pojedine majice i jakne se uz pomoć kožnih remenčića iz jednostavnih i ravnih modela u nekoliko poteza pretvaraju u bogate i nabrane.


Kolekciju čine tri osnovna elementa: bazični odjevni komadi, minimalno krojene kožne haljine te outwear  izrađen iz kombinacije vune i kože.

Osnovni odjevni komadi poput majica, hlača, topova te kombinezona izrađenih od najfinijih vunenih i svilenih materijala jednostavnih su i delikatnih krojeva s diskretnim akcentima, poput zanimljivog vratnog izreza/proreza koji istovremeno ističu siluetu i otkrivanju dijelove naše kože (majice rezane iznad pupka, bljesak dekoltea, leđa ili linije vrata npr). Njima su suprostavljeni ključni, karakterističniji komadi kolekcije tzv. outerwear poput predimenzionirane zimske jakne od finog vunenog tkanja i kože, te jakne i sakoi. ROBA posebnu pažnju poklanja kultu malih kožnih jakni koje su posebnim tretmanom, pomacima u kroju i izboru vrste i načina na koji je koža obrađena postale najtraženiji 'it komadi' brenda, odnosno njegovi zaštitni znaci. Ovosezonska je mala crna jakna, za razliku od prijašnjih,  priljubljena uz tijelo i ženstvenija s tek pokojim grubljim detaljem poput metalnog zatvarača ili neobrađenog, sirovog ruba.Lepezu TO.DIE.FOR haljina za predstojeću sezonu čine napalan mini haljina s karakterističnim prorezima koji se ponavljaju na dekolteu i preko cijelih leđa, korzet haljine iz crne perforirane kože, komotne kožne mini haljine jednostavnih krojeva u nježnoj boji sljeza te tunike izrađene iz mrežaste kože s plisiranim detaljima.

Zaštitini znak branda ROBA jest najfinija koža koju dizajnerica Branka Šćepanović koristi u raznim njenim inkarnacijama. Uvijek u potrazi za egzotičnim i najnovijim tehnologijama tretiranim kožnim materijalima s kojima eksperimentira bez straha i na zadovoljstvo sve većeg broja poklonika branda.
Pri izradi TO.DIE.FOR jesensko-zimske kolekcije ROBE za sezonu 2011/12 korištene su tri varijacije na temu kože: napa, velur i napalan. Potonji je izabran zbog nejednakog sjaja i sirove obrade, kako bi se što prirodnije sljubio s hladnijim godišnjim dobima za koje je i namijenjen. Isto vrijedi za velour, korišten s naopake strane, te za pojedine vunene i aktikle od svilenog pletiva koji su upotpunjeni s kožnim remenčićima kako bi se domali malo grubljima i mogli dodatno modelirati. Pored kože, korištena je najfinija vuna, svila i pamuk.

Novu kolekciju možete pronaći u ROBA storeu na adresi Preradovićeva 30, Zagreb.

ROBA.TO.DIE.FOR FW 2011/12 lookbook:
Foto: Mara Corsino
Styling: Luciano Parisi/Valentina Airoldi
Šminka: Maura Cocco
Kosa: Marco Braca
Model: Martine Lervik, Elite Models Milano
Produkcija: Andrea Buglione
Layout: Ana Labudović

Objavljeno: 05.09.2011. u 13:33
Tagovi: ROBA

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p