HRVATSKA MODA

Stiže nam nova capsule kolekcija branda XD Xenia design

Mini kolekcija MICAKATAPEPA dobiva svoj nastavak!


Vjerojatno se sjećate prošlogodišnjeg hita koji je proizašao iz radionice čakovečke dizajnerice Ksenije Vrbanić. Capsule kolekcija naziva MICAKATAPEPA osvojila je cijelu Hrvatsku svojim šaljivim izrazima koje razumiju samo Međimurci pa je poznata dizajnerica ove godine odlučila na tržište izbaciti nastavak koji dolazi u obliku odličnih majica i praktičnih platnenih torbi. 

Samo ime podmarke MICAKATAPEPA predstavlja spoj triju skraćenica tradicionalnih međimurskih imena. Tako je rođena capsule kolekcija koja izlazi svake godine za vrijeme tradicionalne kulturno – turističke manifestacije Porcijunkulova koja se ove godine održava po pedeseti put. Akcent kolekcije bazira se na živom međimurskom govoru, pretežno ruralnog područja, što je i glavna inspiracija za grafički oblikovane tekstove za print. Spajanje slogova u jednosložne rečenice kao npr. ‘Ju je je? Je ju je!’, čine zanimljive i specifične izraze, a koriste se i danas u svakodnevnoj komunikaciji stanovništva Međimurske županije. MICAKATAPEPA predstavlja osviještenost za očuvanjem raznolikosti i specifičnosti međimurskog govora, osobito kod mlađe populacije. Prepoznatljiv XD dizajn u kolaboraciji s energijom mladih suradnika osigurava originalnost svakog uratka.

Novost u ovogodišnjoj kolekciji su novi natpisi koji će vas svakako nasmijati, ali i prekrasne platnene torbe koje su ukrašene ilustracijama Mice, Kate i Pepe - autohtonim međimurskim životinjama (kokoš hrvatica, međimurska lastavica i mali međimurski pas). Za oblikovanje odjeće zaslužan je naravno XD Xenia design brand, a ilustracije, grafiku i ambalažu potpisuje mlada grafička dizajnerica Gala Marija Vrbanić.Cijene modela iz kolekcije se kreću od 89 do 149 kuna, a modeli su dostupni od danas u Čakovcu u sklopu Porcijunkulova. Nakon Porcijunkulova, modeli će biti dostupni u XD Xenia design dućanima i na njihovom web shopu.

A.B.

photos: pr
Objavljeno: 30.07.2014. u 14:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p