HRVATSKA MODA

Što kažete na to da se vaša odjeća nosi diljem Hrvatske?

Sjajna prilika koja se ne propušta!

Iako se svakodnevno odijevanje na prvi pogled čini kao dio uobičajene rutine, to je dakako puno više od toga. Naime, odjeća koju nosimo uvelike utječe na to kako se osjećamo, ali i koju poruku šaljemo svijetu oko sebe. Tako je odijevanje odraz našeg karaktera, osobnosti i estetike, dokaz samopouzdanja i odvažnosti te ‘alat’ koji otvara veliko prazno platno koje možemo ispuniti kako god želimo. Ipak, kada govorimo o poslovnom odijevanju, određena pravila tj. popularno rečeno ‘dress code’, oduvijek postoje, no što biste rekli na to da ih sada možete sami kreirati?

Sigurni smo da se možemo složiti kako je danas granica između poslovnog i svakodnevnog odijevanja puno fleksibilnija nego prije. No, određene profesije i radna mjesta jednostavno i dalje potrebuju uniformu koja je tu kako bi se zaposlenici osjećali udobno i opušteno, komunicirali misiju i viziju tvrtke u kojoj rade, ali i kako bi klijenti stvorili dojam pripadnosti. Sve to pokazuje nam koliko su odjeća i odijevanje bitni u poslovnom svijetu, ali moramo priznati da nam se jako sviđa što uniforme na koje nailazimo više nisu monotone i bezlične, već dapače, zanimljive modne priče koje možemo nazvati svojevrsnim produžetkom brenda koji je tu kako bi sve finalno učinio sretnima i zadovoljnom.

Pri početku teksta spomenuli smo da i vi možete kreirati savršenu poslovnu uniformu pa smo sigurni da se pitate na koji način. Dakle, riječ je o sjajnom projektu A1 Hrvatska koji je u suradnji sa zagrebačkom Naftalinom pokrenuo hvalevrijedan nagradni natječaj 'Ti kreiraš!’. Prije svega, A1 svoju misiju i viziju temelji na brizi o zajednici unutar koje djeluje, što naravno dovodi do toga da A1 izuzetnu pozornost poklanja svakom zaposleniku osluškujući njegove želje i potrebe. Tako je ovaj natječaj sjajna inicijativa koja povezuje te dvije zadaće, a sve s ciljem kako bi radni trenutci bili što ugodniji i produktivniji.

Ono što nam se najviše sviđa je bez imalo razmišljanja činjenica da je 'Ti kreiraš!' natječaj otvoren za sve kreativce, male i srednje domaće poduzetnike i obrtnike, dizajnersko-krojačke studije, koji misle da mogu kreirati novu uniformu za zaposlenike A1 Hrvatska koja će biti distribuirana u cijeloj Hrvatskoj. Također, nije zanemariv niti period u kojem se nalazimo, a koji je upravo manjim i srednjim poduzetnicima bio najizazovniji, stoga je ova poslovna prilika i više nego idealana podrška A1 brenda koji je svojim djelovanjem uvijek poticao velike društvene promjene.Nadalje, budući da ideju valja i konkretno realizirati, A1 Hrvatska odlučio je udružiti snage sa zagrebačkom tvrtkom Naftalina koja dugi niz godina svoj rad posvećuje upravo izradi radne odjeće, a u kombinaciji s kreativnim vizijama domaćih kreativaca, ovog je puta cilj proizvesti nešto drugačije uniforme koje će objediniti iskustvo i inovativnost. Upravo je briga za djelatnike nit koja povezuje Naftalinu i A1 jer Natfalina i je započela kao mala radionica koja je puno ulagala u obrazovanje i osposobljavanje zaposlenika, a s druge strane, A1 je vrlo zoran primjer velike kompanije u kojoj zaposlenici ni u kojem slučaju nisu samo broj jer su itekako svjesni činjenice kako su sretni i zadovoljni zaposlenici najbolji mogući, kolokvijalno rečeno, ‘PR’. I zato je za A1 održivo poslovanje jedini mogući način dugoročne profitabilnosti, zadovoljstva i motivacije, kao i odgovornosti prema zajednici i okolišu.Kako se prijaviti na natječaj?

Ako mislite da imate ideju za modernu i praktičnu radnu odjeću koja će viziju uniforme postaviti na jednu posve novu razinu, prijava u 'Ti kreiraš!' je savršen trenutak kako biste to pokazali. Natječaj traje do 5. srpnja 2021., nakon čega će žiri, koji uključuje i jednog zaposlenika koji najbolje razumije potrebe kolega te iz prve ruke ima sve potrebne informacije, izabrati troje najboljih koji će zajedno s tvrtkom Naftalina tijekom dva mjeseca razrađivati ogledne primjerke/prototipe nove radne odjeće. Tako će se pobjednički modeli šivati u tvrtki Naftalina, a potom dostaviti zaposlenicima A1 koji će božićne praznike dočekati u novoj odjeći s prepoznatljivim i unikatnim A1 identitetom. Također, nagradni fond za tri najbolja rješenja iznosi 30.000 kuna.

Svi detalji natječaja, pravila, kao i sam natječaj objavljeni su na mrežnim stranicama, a prijave dizajnera i njihovih rješenja vrše se putem on-line obrasca na web stranici A1.

Foto: PR
Objavljeno: 14.06.2021. u 14:40

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p