HRVATSKA MODA

Što, modni blogeri se svađaju?

Tjednih pregled domaćih modnih blogova

Kada pomislite kako je na blogerskoj sceni sve savršeno i kako postoji nevjerojatna solidarizacija svakog prema svakome, shvatite kako to ipak nije slučaj. Interni konflikt koji je počeo još za vrijeme Fashion Week-a Zagreb prerastao je svoje razmjere. Naime, blogeri su zamoljeni od strane organizacije za praćenje revija iz prvih redova kako bi mogli donijeti svoj sud i iznijeti ga svojim čitateljima.

Tada se počelo događati raslojavanje „kolega - blogera" među kojima su neki počeli razmišljati o vlastitoj važnosti, često zanemarujući svrhu zbog koje su pozvani. Biti zaslužniji od drugih samo zato što imaš blog duže od ostatka ekipe i nije neka referenca.  

Ali kako to obično biva u svijetu mode koja je prepuna ego situacija, u tome nema ništa neobično. Onaj na koga su se okomile stanovite blogerice je Nikola Grbin, dečko koji stoji iza bloga NO SECOND GUESSES. Njegov brzi uspon na blogerskoj ljestvici, kao i druženje s dizajnerima i ostalim pripadnicima modne medijske klike u Zagrebu očito je dovoljan razlog za ružne riječi i objede na njegov račun.

No, kako čujemo Nikola se ne obazire previše na naklapanja, već ozbiljno radi na svome blogu. Ovoga je tjedna posjetio odlične djevojke iz Boudoira ne bi li bolje razmotrio na čemu one to trenutačno rade. Za daljnje informacije, morat ćete skoknuti, ili bolje rečeno kliknuti, na NO SECOND GUESSES.

Djevojke koje stoje iza bloga NALA-TORBICE ponovno su nas uspjele iznenaditi odličnom ponudom torbi u kojima se zaista svatko može pronaći. Zagrebačke trendseterice i jedne od zanimljivijih mladih dizajnerskih snaga svakako imaju štošta za ponuditi. Jeste li vidjeli njihove karamela torbe od brušene kože?

Sestre Bačić definitivno su svestrane u svom odabiru modnih priča. Osim što smo primijetili odličnu Arizonu Muse za američki Vogue na njihovom blogu STYLE&COFFEE, shvatili smo da  i one poput nas obožavaju švedski modni brend ACNE. Tko danas ne pati za njihovim odjevnim komadima?

Ana Bacinger, naša novinarka i privatna stilistica koju uvijek pitamo za savjet, živi u svome svijetu nazvanom LITTLE FASHION PARADISE.  Osim što njen blog neodoljivo podsjeća na izgubljeni svijet ženske opsjednutosti vintage/boho/floral/chic vrijednostima, Ana će vas zasigurno upoznati sa svim trendovima za naredno proljeće, kao i prošetati kroz obilje asesoara i sitnica koje obično ne primjećujete.

       

                   Više o XD XENIA DESIGN kampanji - na LITTLE FASHION PARADISE

Ukoliko nečije fotografije volimo škicati, onda su to one Ljupke Tanevske za SAD PONY GUERRILLA GIRL blog. Djevojka koja nas uvijek uspije iznenaditi svojim odjevnim kombinacijama, naročito zbog visoke razine kreativnosti, ovoga je puta posvetila par redaka vjetrovitom vremenu koje ju već lagano deprimira. Za snimanje je odabrala odlične kombinacije s potpisom ZARE, H&M-a kao i cipele Jeffrey Campbell koje obožavamo.  

                                                      Ljupka Tanevska

 

Marko Banjavčić

Photo: vlasništvo blogera

 

 

Objavljeno: 26.01.2011. u 10:04
Tagovi: modni blog

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p