HRVATSKA MODA

Što smo vidjeli zadnje večeri Perwoll FASHION.HR Cruisea?

Ivica Skoko oduševio publiku

Na jednoj od najljepših hrvatskih plaža Zlatni rat na Braču održana je posljednja večer Perwoll FASHION.HR Cruise Collection na kojoj su svoje dizajnerske kolekcije predstavili Ivica Skoko, grupa mladih slovenskih dizajnera koji se kriju iza brenda Young@Squat, Pavla Aleksić te Aleksandar Žarevac.


Aleksandar Žarevac


Za godišnji odmor uvijek je potreban i dobar kupaći kostim, a Aleksandar Žarevac ove sezone predlaže trendovske izreze i monokromatske boje.

Kostimi su konstrukcijski vrlo interesantno izvedeni te će u njima će najviše moći uživati oni koji su se marljivo tijekom cijele godine pripremali za ljeto.

Pavla Aleksić

Mlada dizajnerica Pavla Aleksić uvijek nas ugodno iznenadi svojim konzistentnim radom čak i kada se radi o tehnički manje zahtjevnim cruise kolekcijama. Neutralne boje i lepršavi materijali izgledali su vrlo elegantno dok su modeli izlazili na pistu.

U njima odmah možemo zamisliti samouvjerenu ženu koja na svom putovanju bez napora prelazi iz svog sofisticiranog bijelog kupaćeg kostima u udobne ali jako ženstvene kombinezone. Pavla uvijek ima na umu da kreira odjeću koja će biti primamljiva ženama svih dobnih skupina što je vidljivo i u ovoj kolekciji.

Young @ Squat

Hrvatska i regija je ove godine prepuna glazbenih festivala,  a u kreacijama mladog slovenskog brenda Young @ Squat moći ćete biti ležerni i istovremeno kreativno odjeveni. Ponuda je raznovrsna od kupaćih kostima, prozirnih tunika i večernjih haljina za kojima će posegnuti oni koji se žele istaknuti te biti drugačiji.

To se posebno odnosi na muški dio publike jer većina muškaraca voli igrati na sigurno, a za prozirne topove potrebno je ipak malo više odvažnosti i hrabrosti. Moramo pohvaliti dosljednost ovog brenda koji je ujedno pokazao da ljeto nije rezervirano samo za cvjetne printove i žive boje što će mnoge potaknuti da odaberu Young @ Squat za ovo ljeto.

Ivica Skoko

Dok je kolekcija za ovu zimu bila poprilično mračna i gotička, ovogodišnja cruise kolekcija Ivice Skoke namijenjena je onima koji su voljeli ili će uživati u sedamdesetim godinama prošlog stoljeća. Duge lepršave suknje s točkicama, prozirni materijali i nakit u kosi asociraju nas na ta prošla vremena, ali su vrlo moderno reinterpretirani  stoga nema straha da ćete u ovim kreacijama izgledati zastarjelo.

Dizajner se ovoga puta okušao i u muškoj diviziji ponudivši dva jednostavna modela košulja i kupaćih kostima koji izgledaju sasvim adekvatno za ljetne dane. Zadovoljavajuća kolekcija ovog dizajnera koja možda ne osvaja na prvi pogled, no sadrži dosta vječnih komada koje ćete moći nositi i u nadolazećim godinama.

Ivan Miletić

 

Photo: Mateja Vrčković

Objavljeno: 15.06.2013. u 12:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p