HRVATSKA MODA

Što su nam otkrile Anđa Marić i Ivana Kovač?

Rođendanski tulum Hippy Gardena

Mračnu atmosferu Cro a Portera sinoć je razbila Đurđica Vorkapić, dizajnerica koja se krije iza imena Hippy Garden. Predviđeni prostor bio je premali za sve štovatelje, klijente, prijatelje i ljubitelje jedne od najpopularnijih domaćih dizajnerica.

Anđa Marić, Barbara Vicković, Ivana Kovač, Nenad Korkut i Danijela Pintarić samo su neka od imena koja su sinoć bila prisutna. Da među domaćim dizajnerima nema toliko poznatog „hrvatskog jala" svjedoče i sestre Morana Saračević i Martina Čičko Karapetić poznatije kao tandem Boudoir.

Nas je svojim modnim bontonom najviše oduševila Ivana Kovač, koja za razliku od mnogih domaćih celebritya zna da bi bilo poželjno, kada vas dizajner pozove na reviju, nositi komade s njegovim potpisom. Ona je tako odjenula upravo crnu haljinu s potpisom Hippy Gardena. „Obožavam Hippy Garden i sve što Đurđica radi. Ona je izvrsna i kategorija za sebe. Njene kolekcije zrače „onim nečim" što ne mogu opisati. Kad uđem u njenu trgovinu nema komada koji ne bi odjenula. Sve ih želim, ali mi nažalost ne stoje svi njeni komadi."  objasnila je Ivana, pa je nismo mogli priupitati sviđaju li joj se puniji modeli koji vladaju pistama u posljendje vrijeme. „Sviđaju mi se. Prave žene imaju i grudi i stražnjicu, ali s druge strane razumijem da moda ima svoje standarde i da je dizajnerima lakše raditi kada djevojke liče jedna na drugu, kada doslovno izgledaju poput nacrtane skice." ostala je realna Ivana.

Anđa Marić ostala je vjerna svom prepoznatljivom stilu. Sinoć je tako nosila kreaciju kuće Image Haddad, a nas je posebno oduševila suknja visokog struka. „Đurđicu volim, ona mi je draga prijateljica i radi jako dobar posao. Fascinira me njena odlučnost, što se ne obazire na što misle drugi, što doslovno „piči" naprijed!" izjavila je uvijek dobro raspoložena Anđa.

Nakon revije zamolili smo Đurđicu da nam kaže je li istina da uvijek gleda ravno naprijed i je li u ovih deset godina bilo teških trenutaka. „Bilo je svega, ali najgore mi je bilo kad su mi predložili da za deset godina napravim retrospektivu! Učinilo mi se da misle da sam mrtva. Zato sam odlučila primijeniti drugačiji pristup i nadam se da sam uspjela." objasnila je Đurđica.

Mi joj samo poželjeti još barem nekoliko desetljeća uspješnog rada!

Borina Kopčić

 

Objavljeno: 07.10.2010. u 08:39

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p