HRVATSKA MODA

Suradnja Kristine Šalinović i brenda Flying Donkey

Novi lookbook streetwear brenda
Flying Donkey
 
Streetwear brend Flying Donkey udružio je snage sa najuspješnijom hrvatskom manekenkom Kristinom Šalinović, te još jednom zaintirgirao zanimljivim proizvodima. 
 
Zajedničkim su kreativnim snagama osmislili i producirali capsule kolekciju koju sačinjavaju muški i ženski T-shirt, sweatshirt, te haljina, a ono po čemu je kolekcija specifična su originalni vizuali u obliku foto-printeva, koji se nalaze na proizvodima. Maštoviti vizuali za printeve, u čijem je osmišljanju te realizaciji, aktivno sudjelovala poznata manekenka, ciljaju temu klasične modne fotografije, no uz određeni twist, kako se kreativno ne bi otišlo u očekivanom i monotonom smjeru. Pridodani su motivi koji nisu toliko uobičajeni u tradicionalnoj modnoj fotografiji, odnosno ono što bi većina modnih urednika sakrila – poput tetovaža, piercinga, pušenja na setu, buntovnog stava u backstageu – u ovom slučaju je naglašeno. Spomenuti motivi ujedno predstavljaju osobne interese i preferencije Kristine Šalinović, te je ideja bila unijeti manekenkinu osobnost u vizuale printeva.
 
Flying Donkey
 
Uz art-direkciju Kristine Šalinović i Flying Donkeya (Hrvoje Martinko i Ivan Širanović), fotografije za printeve realizirao je talentirani fotograf Zvonimir Ferina. Za tetovaže koje su posebno oslikane za potrebe snimanja, pobrinuo se Enrico Migliorati, dok je o šminki računa vodila Anna Kosir, a o kosi Iva Baletić.
 
Flying Donkey
 
Autor fotografija zalookbook također je Zvonimir Ferina, a njima se željelo prikazati proizvode kolekcije na osobama, ali na depersonalizirani način, gdje je naglasak stavljen na odjevni komad, a ne toliko na osobu koja ga nosi. Stoga se ciljala estetika neobično rezanih krupnih kadrova, spontanog stila, sa izrazitim fokusom na odjevne predmete, ponekad upotpunjene dodatnim stylingom.
 
Flying Donkey 
Flying Donkey 
Flying Donkey 
Flying Donkey 
Flying Donkey
 
Proizvodi iz kolekcije biti će dostupni od 30. svibnja u Clan Storeu (Frankopanska 4, Zagreb), te na Flying Donkey web shopu – www.flying-donkey.com.
Objavljeno: 18.05.2015. u 10:42

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p