HRVATSKA MODA

Suzana Koprivnjak je pobjednica LIFT by Perwoll natječaja

Sedam mladih dizajnera na pisti BIPA FASHION.HR Cruise Collectiona

Suzana Koprivnjak
petak 03. srpnja održana je finalna večer natječaja za mlade dizajnere LIFT by Perwoll. Sedam odabranih mladih imena predstavilo je svoje kolekcije, a prestižnu nagradu i priliku za izlaganje na modnoj pisti BIPA FASHION.HR-a na jesen ove godine osvojila je Suzana Koprivnjak.

LIFT by PerwollAleksandar Šekuljica, Ivan Tandarić, Mija Dropuljić, Suzana Koprivnjak, Miranda Mladin, Ivica Skoko i Vinko Filipić
 
Stručni žiri koji se sastojao od dizajnera Ivice Skoke, modnog dvojca Ivana Tandarića i Aleksandra Šekuljice (Elfs), direktora FASHION.HR-a Vinka Filipića i glavne urednice portala FASHION.HR Mije Dropuljić, nije imao nimalo lak zadatak jer je sedam odabranih finalista pokazalo izuzetnu zrelost i predstavilo je kolekcije koje mogu stajati uz bok svojim starijim kolegama. No, pobjednik je mogao biti samo jedan, a titulu pobjednika LIFT by Perwoll natječaja odnijela je Suzana Koprivnjak.
 
Suzana Koprivnjak
„Strašno sam uzbuđenja i ova pobjeda mi mnogo znači. Veselim se predstavljanju na Bipa FASHION.HR-u, to je velika prilika za svakog mladog dizajnera. Zapravo ne mogu još sve pojmiti. Vjerujem da ću u svojoj debitantskoj kolekciji pokazati još više kreativnosti i igre s materijalom“, uzbuđeno je komentirala Suzana.
 
Suzana Koprivnjak
Upravo i igra s materijalom dominira u njenoj pobjedničkoj kolekciji koja je Suzanin diplomski rad sa zagrebačkog Tekstilno tehnološkog fakulteta. Formama i siluetama mlada dizajnerica odaje počast velikim dizajnerskim imenima, poput Christiana Diora, a to je posebno vidljivo kroz donje dijelove.
Klasični elementi, poput uskih suknji i ženstvenih košulja, odlično se nadopunjuju uz materijalom dorađene komade, poput pelerina, jakni i suknji. 
  
Vinko Filipić, Suzana Koprivnjak i Miranda MladinVinko Filipić, Suzana Koprivnjak i Miranda Mladin
 
Naime, Suzana je na svakom izlazu predstavila komade čiji materijal je naknadno palila, što je ostavilo jedinstven pečat na svakoj kreaciji. Svoju kreativnost pokazala je i višenamjenskim komadima koji se u jednom trenutku, primjerice, iz jakne pretvaraju u suknju.
Pobjednica je samouvjereno predstavila svoju prvu kolekciju , a mi se možemo samo veseliti njenom debitantskom radu na pisti BIPA FASHION.HR-A.
 
Nevenka Buzov 
No, i druga mlada imena su te večeri predstavili dobre kolekcije koje su pokazale izuzetnu zrelost nove generacije dizajnera. Večer je otvorila Nevenka Buzov, dizajnerica koje je prošle godine osvojila glavnu nagradu Modnog ormara. I u ovoj kolekciji Nevenka zadržava svoj već prepoznatljiv izričaj, a njega igra s materijalom oduzima dah. Preciznost i oko za detalje omogućavaju joj da kreira komade koji su u potpunosti sastavljeni od sitnih elemenata.
 
Jasmin Đenčić
Jasmin Đenčić je priredio pravi show svojih scenskim kostimima koji su izvrsno funkcionirali na pisti. Uski i zavodljivi bodyji pozornost plijene svojim printom, a igra s pop kulturom vidljiva je kroz detalji koje je dizajner napravio od VHS trakica. Upravo te trakice su komadima dodale dozu sjaja i glamura jer način na koji se svijetlo presijavalo na njima, pokazuje da je Jasmin pomno razmišljao što je scenski efektno. Ove kreacije itekako vidimo na nastupima naših poznatih pjevačica.
 
Marko Feher

Marko Feher
bez razmišljanja može stati uz bok svojih starijim kolegama. Njegova pročišćenja muško-ženska kolekcija možda na prvu ne privlači toliko pozornost, poput kreacija njegovog kolege Jasmina, no na drugi pogled posve je jasno kako gledamo promišljenu, detaljima izuzetno zrelu i snažnu kolekciju koja je privukla zanimanje modne kritike.
 
Matea Stubičar
Njegova kolegica Matea Stubičar također je predstavila bijelu kolekciju, no stilski posve suprotnu. Elegantna, ženstvena, profinjena, ali i s dozom seksipila, Matea vješto vlada ženskom siluetom. Čipka u njenom izričaju je u isto vrijeme izrazito ženstvena, ali i izazovna – spoj koji se uspješno ne postiže tako lako. Ona je u tome uspjela.
  Ivana Udiljak

Ivana Udiljak
u svojoj natjecateljskoj kolekciji je spojila na prvu potpuno nespojive elemente – sport i boho chic. Dok su bazno komadi sportski chic, detalji na njima odaju Ivaninu inspiraciju boho stilom, ali i zvijezdama, što odaje pomno promatranje.
 
Valinea Vinger
Valinea Vinger također je predstavila kolekciju sa sportskim elementima, no njeni sportaši su hip hop plesači koji vole prije svega udobnu, funkcionalnu, ali i statement odjeću koju mogu nositi tijekom cijelog dana. A upravo to im je ponudila Valinea.

Nakon veoma uspješne večeri, u subotu 04. srpnja nas očekuju revije etabliranih dizajnerskih imena. Na pisti ćemo uživati u revijama Ivice Skoke, modnog dvojca Elfs, Martine Felje i Zorana Aragovića (BiteMyStyle).

M.D.
Foto: Mateja Vrčković

U galeriji pogledajte detaljnije kolekcije finalista natječaja LIFT by Perwoll...
Objavljeno: 04.07.2015. u 09:11

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p