HRVATSKA MODA

Splitska dizajnerica čiji brend osvaja 'sportskim chicom'

Predstavljamo mladu i talentiranu dizajnericu Suzanu Vuljan
Suzana Vuljan

Kao i s brojnim drugim talentima koji svojom estetikom, predanošću i vizijom nastoje pronaći neku svoju nišu, a s kojima nas dijeli par stotina kilometara zračne udaljenosti, tako smo se i s mladom splitskom dizajnericom Suzanom Vuljan "pronašli" na tom svemogućem i sveprisutnom Instagramu. Suzana nas je instantno osvojila svojom modnom pričom koja se zasniva na "sportskom chicu", kreacijama koje djeluju udobno i jednostavno, ali istovremeno nose posebnu dozu elegancije, ženstvenosti i romantike.

Suzana je svoj modni brend SV DESIGN pokrenula 2015. godine nakon niza uspješnih suradnji. Sam početak njezinog bavljenja modnim dizajnom se, kaže Suzana, dogodio sasvim slučajno, upisivanjem tečaja krojenja i šivanja kod poznate krojačke majstorice, no ono što je tada mislila da će samo biti kratka zanimacija pretvorilo se u ljubav, a na koncu i u posao. "Iako sam htjela samo "izgubiti malo vremena" dok čekam sljedeće prijave za fakultet, ubrzo sam postala svjesna da nema nazad jer me, dok dizajniram odjeću, počeo obuzimati taj neki poseban osjećaj bez kojeg više ne mogu. Ubrzo sam upisala talijansku školu mode i dizajna Callegari gdje se razvijam kao dizajner", započinje svoju priču splitska dizajnerica koja je, prije osnutka svog brenda, radila u sklopu drugih brendova kao što su PH1 i Piece of cake. 

"Koncentracija brenda je na jednostavnost, udobnost i raznolikost ponude, a iz tih razloga svaki se odjevni komad zasebno može kombinirati kako za dnevne pa  tako i za večernje stylinge. Biram prirodne tkanine što doprinosi dobroj kvaliteti i funkcionalnosti. Dodatnu notu brendu daju i zanimljivi editorijali, kao što je primjerice zadnji editorijal sniman u suradnji s fotografom Ivanom Gudićem na brodu Split - Starigrad", govori dizajnerica te dodaje: "Nova kolekcija za sezonu jesen/zima 17/18 nosi naziv 'On Our Way Home', a dizajn je fokusiran na predimenzionirane rukave, tkanina je pamučna, nježnijih tonova uz print. Centar pažnje zauzimaju prišivke sa space porukama."

Suzana kaže kako je njezina prednost svakako to što je baš uvijek u pokretu te to što je "fokusirana na detalje poput Sherlocka Holmesa" što se, vjerujte nam na riječ, vidi na svakom šavu njezinog dizajna. "Ponekad me slučajno zaintrigira zvuk nekog benda ili naslov knjige, kadar neke serije ili filma, putovanje... Inspiracije i ideja nikada ne nedostaje. One ponekad dođu u snu ili mi jednostavno ne daju sna", govori Suzana o inspiraciji za kreiranje. Tu pokretačku snagu i entuzijazam ova mlada dizajnerica na koristi, doduše, samo za dizajniranje novih kolekcija već i za mnoge druge projekte kao i za stiliziranje modnih editorijala koji itekako plijene pozornost. "Osim dizajniranja organizirala sam nekoliko revija i modnih izložbi. Ako bih baš morala izdvojiti najdraži projekt to bi svakako bila autobus revija 'Fashion 60-tka(nje)' u suradnji s Julijom Tomasović te event 'Čajanka kod Zeusa' u suradnji s Janom Plivalicom. Iznimno se veselim i novom modnom projektu u suradnji s klubom 'Judino drvo' u Splitu, a radim i kao stilistica za magazin Gloria," govori ova talentirana mlada dizajnerica koja, unatoč viziji, energiji i projektima, skromno kaže kako su joj jedini planovi za budućnost: "Dizajnirati, pa što god da vrijeme donese". Vjerujemo, stoga, kako će nas još dugo častiti kolekcijama koje bismo najradije odmah precrtali u svojim ormarima!

Foto: Ivan Gudić
Model: Lea Tomić (Relatum models)
Objavljeno: 05.02.2018. u 10:12

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p