HRVATSKA MODA

Svim ljubiteljima eNVy rooma ponudit ćemo pristupačnu kolekciju

Vjeko i Nikica o suradnji s Bellissimom

Svojom dizajnerskom estetikom već su osvojili srca većine mladih Hrvatica, a dok je dio njih odijevao eNVy room za sve važnije prigode u životu, drugi je dio djevojaka pogledom tek upijao ljepotu njihovih kreacija. Upravo se potonjoj grupi svojih obožavateljica eNVy room planira obratiti u skorijoj budućnosti, kada će s poznatim modnim brandom Bellissima lansirati cjenovno pristupačnu kolekciju, blisku njihovom modnom senzibilitetu. Što nas sve očekuje u ovoj suradnji, Vjeko i Nikica otkrili su nam u nastavku.

 

Nedavno ste nam obznanili svoju suradnju s Bellissimom, poznatim bosanskim proizvođačem ženske i muške konfekcije. Kako je došlo do ove kolaboracije i koji ste zajednički cilj poželjeli ostvariti?

Bellissima je poznata BiH modna kuća, koja je već ostvarila svoj regionalni razvoj, te napravila prve, ali sigurne korake prema zapadno europskom tržištu. Zadovoljstvo je doći ponovno u priliku i raditi za tvornicu. Tu je posao donekle sličan, ali u mnogočemu različit od rada u dizajnerskom studiju. Tim je posao izazovniji i zabavniji. Sve u svemu veselimo se tom suradničkom odnosu.

Za Bellissimu ćemo dizajnirati dvije kolekcije i to proljeće/ljeto 2014. i jesen/zima 2015. godine. Prva kolekcija bit će malena i više u funkciji najave dolaska konkretne zimske kolekcije, koja će biti u Hrvatskoj etiketirana kao eNVy room za Bellissimu.

Ovim ćemo putem svima onima koji vole naš dizajn, a ne mogu si ga priuštiti, ponuditi jednu mnogo pristupačniju kolekciju, jer tvornička je proizvodnja cjenovno mnogo konkurentnija od našeg načina rada u eNVy roomu.

Poznati ste po svojoj nadasve ženstvenoj estetici, koja već godinama osvaja mlade Hrvatice. Držite li se provjerenog recepta i u kolekciji za Bellissimu? Koji tip žene ste imali u vidu kada ste stvarali ovu ekskluzivnu liniju?

Svakako ćemo zadržati svoj potpis, no naravno uz određenu prilagodbu Bellissimi. Pri dizajnu smo se vodili činjenicama da se Bellissima obraća širem tržištu, modele izrađuje u velikom rasponu konfekcijskih brojeva...

Sam spektar boja je vrlo blizak našem u posljednje tri kolekcije, a neke od naših bestselera smo reinterpretirali i prilagodili Bellissimi pa tako imamo nešto lepršavih maxi haljina dugih rukava, kompleta, pencil suknji i čipkanih hlača, ali i noviteta kao što su kaputi, jakne, odijela ...Također, nači će se tu i poneki T-shirt s autorskim ilustracijama.

Kakav je cjenovni rang komada iz kolekcije i hoće li oni biti pristupačni svima?

Budući da smo se nastojali cjenovno uklopiti u Bellissiminu politiku cijena, one će se po komadu kretati od nekoliko stotina do oko tisuću kuna. Te cijene garantiraju dostupnost bitno širem dijelu tržišta.

S obzirom na nešto povoljnije cijene, kakve ste materijale koristili? Kakva je paleta boja i koji će sve komadi biti dostupni za kupnju?

Vodili smo se mišlju da trebamo zadovoljiti više elementa, a da ni jedan u potpunosti „ne pati". Trebali smo naći ravnotežu između više uglavnom suprotstavljenih elementa. Primjerice, željeli smo zadovoljiti određenu kvalitetu materijala, a da pak pretjerano ne poskupimo proizvod, ili je trebalo pri dizajnu odvagati važnost kompleksnije krojne slike u odnosu na cijenu izrade modela po tom konceptu.

Kolekcija će uključiti sve odjevne komade, od suknji, hlača, košulja, preko haljina, do poneke jakne i kaputa. Kao što smo već napomenuli, paleta boja će biti vrlo slična našim bojama iz zadnje tri kolekcije, kao što je puderasto ružičasta i crna, petrolej i boja vina...

Kada naše čitateljice mogu očekivati eNVy room kolekciju u Bellissima dućanima?

Početkom ljeta očekujemo ulaz prve manje kolekcije, a početkom jeseni veće i kompleksnije kolekcije za jesen/zimu.

 

H.B.

photo: eNVy room

 

Objavljeno: 30.12.2013. u 11:17

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p