HRVATSKA MODA

Svježa energija mladih modnih snaga razdrmala drugu večer BIPA FASHION.HR-a

Šest modnih revija koje je publika pratila s oduševljenjem

Pistu druge večeri BIPA FASHION.HR-a okupirale su kolekcije mladih domaćih modnih snaga, a njihova je svježa energija, hrabro ispipavanje granica i, uvijek dobrodošla, sklonost eksperimentiranju razdrmala zagrebačku publiku koja je za njihove modne vizije ovjenčala samo riječima hvale. A upravo to su i zaslužili.

Svatko od dizajnera, čiji su modeli sinoć prošetali pistom, jedinstven je na neki samo svoj način, preferiraju posve drugačije estetike, a inspiraciju pronalaze na različitim mjestima, što u konačnici rezultira fantastičnim čušpajzom posebnosti. Ako volite modu, jednostavno ne možete ne voljeti tu količinu dobre energije koju svojim modnim vizijama, još nesputani raznim spletom pritisaka, unose mlade modne snage. Drugoj večeri jubilarne 25. sezone BIPA FASHION.HR-a, a koja će mnogima ostati u jako lijepom sjećanju, svojim su izvrsnim modnim pričama doprinijeli: Anthony Avangard, Jamoi, Morana Krklec, PRICE ON REQUEST, Ivana Janjić i Klisab.

Anthony Avangard

Mali princ domaće modne scene, Anthony Avangard, u svom je prepoznatljivom stilu i s pregršt fantastične energije, otvorio drugu večer BIPA FASHION.HR-a. Inspiriran Antuntunom, kultnim likom Grigora Viteza, pistu je zavio u šarenilo boja i veselih uzoraka najavljujući vedru i pozitivnu jesen na polju muške mode. Dizajner je ponovno pozvao muški dio publike da uđu u njegov osebujan modni svijet i opuste se malo u eksperimentiranju s odjećom pa smo na pisti, u njegovoj režiji, mogli uživati u odjevnim komadima jarkih boja, s točkicama od glave do pete te s detaljima koji su, po običaju, izmamili osmijehe.

JAMOI

Mlada rječka dizajnerica Mirjana Klepić zagrebačku je modnu publiku počastila svojom novom kolekcijom naziva Morph Caption, a koja je, možemo bez ikakvih dvojbi reći, njezina daleko najbolja modna prezentacija do sada. Mirjana je vrlo pedantno, promišljeno i zrelo pristupila razradi svoje modne vizije što je rezultiralo kolekcijom koju ćemo još dugo pamtiti. Originalna kreativna rješenja i odjevni komadi u izvedbama koje još nismo imali prilike vidjeti, s neodoljivo pomaknutom i dark, ali jako seksi vibrom, adut su ove dizajnerice koja, sudeći po ovoj modnoj viziji, itekako ima što za ispričati domaćoj modnoj sceni.

Morana Krklec

Vjerna svom minimalističkom pristupu, Morana Krklec je publiku 25. sezone BIPA FASHION.HR-a počastila još jednom modnom pričom iz svoje radionice. Inspiraciju je ovoga puta pronašla na svom nedavnom putovanju u daleki Japan pa njezina nova kolekcija, skromnog kolorita, spaja tradicionalno i moderno, azijsku arhitekturu, avangardnu japansku visoku modu kojoj se mnogi dive, šaroliku uličnu modu Tokija i tradicionalnu japansku odjeću. 

Price on Request

Mlada je Gala Vrbanić, svojom novom kolekcijom za brend Price on Request, još jednom dokazala kako zaslužuje posebnu pažnju domaće modne scene. Naime, talentirana nas je dizajnerica prošle sezone upoznala sa svojim originalnim konceptom Price on Request. Radi se, da podsjetimo, o platformi na kojoj sami kupci diktiraju cijenu proizvoda što u konačnici rezultira "prirodnim" rastom cijena i najvećom vrijednosti najpopularnijih komada. Gala je svoje komade tako odmah ponudila na "licitaciju" na svojoj web stranici, a inspiraciju za svoju, jučer prezentiranu modnu priču, pronašla je u akvarijskog ribici imena diskus što je rezultiralo zanimljivim muškim i ženskim odjevnim predmetima poput balonera, košulja, jakni...

Ivana Janjić

Uvijek odvažna i drugačija, sklona preispitivanju granica, Ivana Janjić je i ovoga puta oduševila modnu publiku svojim jedinstvenim pristupom modi. Kolekcijom naziva Diferit iznova je dominirala muška moda, no Ivana je na pistu sinoć pustila i dva ženska modela što je dalo naslutiti kako se dizajnerica planira upustiti u neke nove modne izazove. Vjerna svom estetskom izričaju, Janjić je svoju novu modnu priču sazdala od ne-boja crne i ponešto bijele, poigravajući se krojevima, asimetrijom, slojevima i konstrukcijskim rješenjima. Pomaknuta i drugačija, ali svakako nosiva kolekcija. 

KLISAB

Dizajnerski dvojac KLISAB, koji čine Marko Šabarić i Tomislav Kliškinić, suvereno nastavlja graditi prepoznatljivost svog modnog brenda što im je, u posljednjih nekoliko kolekcija, osiguralo ogromnu naklonost modne publike. To su svakako i zaslužili jer je izvedba svake nove modne priče, pod njihovom palicom, spektakl koji izazove divljenje velikog dijela publike. Šabarić i Kliškinić poklanjaju ogromnu količinu pažnje svakom, pa i najsitnijem detalju, a ništa drugačije nije bilo niti s kolekcijom PATCHPATCH kojom su zatvorili drugu večer na pisti BIPA FASHION.HR-a. Poigravajući se i istražujući mogućnosti tehnike patchworka kreirali su niz fantastičnih odjevnih komada koji jednostavno vrište stavom i neodoljivo stylish vibrom.

Foto: Mateja Vrčković

Video: VTS Video Production

Objavljeno: 26.10.2017. u 08:50

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p