HRVATSKA MODA

Talent Matije Čopa uz bok etabliranih modnih imena

Pregled prve večeri: Perwoll Fashion.hr Cruise Collection
-->

Jedinstveno okruženje jedne od ljepših plaža na Jadranu Zlatni rat, opuštena ljetna atmosfera te cruise kolekcije domaćih modnih dizajnera i gostiju iz regije dovoljni su za odlično otvaranje prve večeri Perwoll FASHION.HR CRUISE COLLECTION događanja koje ide dalje. Talentirani Matija Čop, koji je netom osvojio prvo mjesto na natječaju Mladi!Kreativni!Chevrolet! otvorio je prvu večer ovosezonskog cruise collection događanja, a iza njega su uslijedili kultni slovenski dizajner Zoran Garevski, srbijanska dizajnerica Ljuba Sikimić i uvijek konkretna Martina Felja koja točno zna što njene klijentice žele vidjeti u svome ormaru.

Što smo vidjeli na pisti?

 

Matija Čop - svakako jedan od talentiranijih mladih dizajnera, koji je osvojio prvo mjesto na posljednjem Modnom ormaru, kao i netom završeni europski natječaj Mladi!Kreativni!Chevrolet! u samo je dvije godine stao uz bok etabliranih domaćih i stranih imena. Njegova posljednja kolekcija na Dove Fashion.hr-u, kao i aktualna - ona namijenjena nešto opuštenijim životnim trenucima, nastaju na istim činjenicama - sve što prezentira publici mora biti cool, na granici avangarde i svakako drugačije od onog što smo očekivali.

                               Matija  Čop

Itekako različit od "modne konkurencije" njegovih godina, Čopova cruise kolekcija gradi priču od jedinstvenih cipela koje su ponovno u prvome planu dok odjeća odiše mladenačkim buntom kojeg toliko obožavamo - rezanje kože laserom primjer je njegove modne progresije.

Zoran Garevski - ovog kultnog slovenskog dizajnera gledali smo i na prošlom cruise događanju kada nam je predstavio tamnu, darkersku viziju ispunjenu jednostavnim, ali efektnim krojevima. Slična situacija ponovila se i ove godine i nagovijestila nam kako je Garevski itekako dominantan u području ulične mode.

                              Zoran Garevski

Valja naglasiti kako je prvenstveno fokusiran na muške odjevne komade pri čemu oni namijenjeni nježnijem spolu samo prate središnju crtu u kojoj se nalazi snažna garderoba za modernog muškarca.

Ljuba Sikimić - srbijanska dizajnerica odlučila se poigrati koloritom, ali i nešto tradicionalnijim pristupom kroju pri čemu je prezentirala set večernjih toaleta i kombinezona namijenjenih svečanijim prilikama. 

                                

 

Martina Felja - uspješna domaća dizajnerica/poduzetnica, koja je svoje poslovanje proširila mnogo dalje od granica Hrvatske, napravila je malen zaokret u svome dizajnu - oslobodila se naglaska na ultrakratkim modelima koji su malo toga ostavljali mašti i krenula prema upadljivijem koloritu i dužinama koje koketiraju s mnogo profinjenijom siluetom.

                                  Martina Felja

U bojama ljeta, s detaljima poput srca te leptirića na haljinama i prepuna plisiranih te lepršavih komada, Felja zaslužuje pljesak za odmak od onoga što smo očekivali. Romantična i nevjerojatno trendy, ova kolekcija dobrodošlo je osvježenje u njenom dosadašnjem radu što će joj osigurati nove klijentice.

 

Marko Banjavčić

P: Goran Čučković

Objavljeno: 15.06.2012. u 12:24

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p