HRVATSKA MODA

Tjedni pregled domaćih modnih blogova

Jesu li blogerice postale i trendseterice?

Situacija na modnim blogovima koji se većinom pišu po zagrebačkim adresama počela je eskalirati. Velika količina „modnih entuzijasta", među kojima se uvijek nađe onih kojima je online dnevnik idealna prilika za vlastito brendiranje (što je, zapravo, posve smiješno i trivijalno), preplavila je relativno usko i zatvoreno hrvatsko internetsko tržište na kojem bi maksimalno dvoje odličnih komentatora bilo dovoljno. Do trenutka kada će se znati tko ostaje, a koga će publika zaboraviti, donosimo vam par svježih informacija s naših ovotjednih favorita.

Blog La Passion pour la Fashion, kojeg vodi Katarina Štimac, svakako je jedan od „jačih" na blogerskoj sceni pri čemu se Katarina fokusira na izrazito dobru razradu vlastitih trendova. Ovaj nam je tjedan pripremila cijeli set ponuda na temu LADY LIKE, tako da su njene stranice, kako edukativne, tako i vrlo opuštajuće. Od motiva do načina kako ga ostvariti u stvarnom životu i u kojim dućanima kupovati - Katarina se pobrinula za sve.

Osim okupacije ženstvenošću u vidu damskog odijevanja, ova blogerica nam donosi i posebnu priču o vatrenoj crvenoj, boji koja izaziva uzdahe diljem modnog svijeta. Gospodin Valentino bio bi ponosan.

Kada već pišemo o naglašenoj ženstvenosti koja je preplavila blogove diljem Starog kontinenta, bitno je spomenuti odličnu Ninu Blaće i njen blog imena MISSLIKEY. Posljednji umjetnički zahvat, koji uključuje elaboraciju imaginarne djevojke sa suncobranom, zanimljivo je štivo svima koji se jednostavno žele inspirirati nečim iole dubljim od pukih krpica i novog trendi laka za nokte s potpisom gospodina Philipsa.

Tina i Lea Bačić, zadužene za STYLE&COFFEE, koji također detaljno izvještava o svim onim lijepim stvarima u životu, posvetio je par redaka priči o Petru Panu koja je sve samo ne još jedna bajka. Djetinja i pomalo štreberska kragna, koju potencira iznimno mršava Alexa Chung tako se vratila „u modu" i to na velika vrata. Radi li se o još jednom detalju iz vintage kolekcija  s kraja pedesetih i početka šezdesetih?

Osim što nam ove djevojke otkrivaju svoje favorite u zemlji čudesa zvanoj TRENDOVI, ujedno su nam pokazale i odlične NALA torbe koje možete pogledati na  http://nala-torbice.blogspot.com. Jeste izabrali svoj omiljeni model?

Marko Banjavčić

Photo: preuzete s navedenih blogova

Objavljeno: 24.11.2010. u 09:26
Tagovi: modni blog

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p