HRVATSKA MODA

Doznajemo zašto ove torbice obožavaju sve fashionistice

Intervju: MUCCA (Irena Mišić Fileš)

Irena Mišić Fileš 
Već pet godina ženske torbice s Mucca potpisom, sinonim za vrhunsku kvalitetu i profinjeni, moderni dizajn, krase domaću modnu scenu. Iza modnog dodatka o kojem sanjaju sve domaće fashionistice stoji bračni par Irena Mišić Fileš, posvećena dizajnu i razvoju brenda te Goran Fileš, zadužen za vizualni identitet i marketing.
 
Prilagodljive različitim stilskim izričajima, Mucca torbice začinit će svaki styling i staviti točku na i svakoj kombinaciji. Možda to i jest jedan od razloga njihove popularnosti? O toj temi, a i mnogo drugih porazgovarali smo s dizajnericom odgovornom za kreaciju Mucca torbica. 
 
Kako je krenula modna priča vašeg brenda? Kako su se upravna pravnica i ekonomist našli u modnim vodama?

Kako to već biva da se suprotnosti privlače tako je i u ovoj priči nastao poslovni zaokret te je kao svoju ekstenziju odabrao još i modu. Iako je u stvarnom životu uistinu teško realizirati ovakve modne istupe, u jednoj fazi života uvijek se nađe i mjesto i vrijeme za naše snove, a tako je to krenulo i s Muccom. Nakon svojeg prvog predstavljenog modela koji je bio pismo forme, krenula sam stepenicu više i sve svoje želje polako sam predstavljala dizajnom već dobro nam poznath imena, a to su Big Mama, Tašnica i Beguša. Moj muž i ja divan smo tim i obožavam mu prepuštati sve one tehničke stvari koje su nama ženama mrske.
 
Mucca
Zašto baš MUCCA? Postoji li posebna priča iza imena vaših torbi?

Brend Mucca nije nastao sasvim slučajno. Obzirom da našu kćerku od rođenja zovemo Muca bilo je sasvim prirodno da se i brend zove istim imenom, naravno dodali smo još samo jedno slovo c da zvuči svjetski.
 

Što MUCCA torbe čini posebnima? Na što obraćate pažnju kod njihove izrade?

Bevremenost je glavna definicija brenda i upravo svaki dizajn Mucce počiva na njoj. Cilj je ostaviti ovo nasljeđe budućim generacijama te učiniti torbe nosivim u svim prilikama. Svaka torba ručno je šivana od najfinije, prirodne talijanske kože, a posebna pažnja mora biti prisutna od trenutka nabavke vrhunskih repromaterijala pa sve do završetka procesa proizvodnje.
 

U stvaralačkom procesu, što vas posebno inspirira pri dizajniranju MUCCA torbica?

Funkcionalnost i ljepota dizajna torbi primarne su smjernice stvaralačkog procesa. Žena se, noseći Muccu, ponajprije mora osjećati zadovoljno, a kada to postignete postigli ste sve.
 

Kakvim stilskim izričajima najviše pristaju vaše torbice?

Mucca torbe su one koje su nosive u svim prilikama I to je ono što ih čini posebnim. Obzirom da kolekcijama prevladavaju čiste linije, Mucca je naprosto neodoljiva modna kombinacija za svaki styling.
 

U najnovijoj ste kolekciji ponovno predstavili niz različitih modela u čitavoj paleti boja. Recite nam nešto o njoj.

Tako je. Riječ je o Mucca Luxury Limited Edition-u koja se odnosi na modele torbi koji su napravljeni od posebnijih i egzotičnijih vrsti koža. Croco i snake kože u lak i mat varijanti dominiraju ovom edicijom te ih čine impresivnima.
 

U vašoj kampanji kao zaštitno lice pojavljuje se glumica i pjevačica Sementa Rajhard. Kako se dogodila ta suradnja?

Draga Sementa Rajhard naprosto je divno zaokružila cijelu priču Mucce. Uz finu kavicu i slatki razgovor tog prijepodneva, dogodila se i suradnja. Njezina egzotična ljepota I energičnost kampanju su odradili besprijekorno. Kako je i sama Sementa velika ljubiteljica Mucce, pravo je zadovoljsvo bilo raditi s njom.
 

U nepisanom damskom pravilniku stoji da se torbica uvijek usklađuje s cipelama. Imate li možda u planu u budućnosti proširiti ponudu i na druge modne dodatke?

Hm, već dugi niz godina bježim od tog damskog pravilnika. Ne sjećam se kad sam zadnj put uskladila torbu i cipele. Volim skladni kontrast. Iako postoje već spremni dizajni i planovi za budućnost, vrijeme mi trenutno i nije najbolji saveznik za plasiranje novih modnih dodataka. Ali, ovo može biti najava za peti model Mucce koji je spreman.
  
 
   
 
Tina Lončar
Foto: PR
Objavljeno: 17.11.2015. u 15:51

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p