HRVATSKA MODA

Trendovi s piste Perwoll Fashion.hr-a

Koje nam trendove predlažu domaći dizajneri?

Završilo je još jedno izdanje Perwoll FASHION.HR-a i zasigurno će mnoge trendseterice zanimati što predlažu domaći modni dizajneri za aktualnu i sljedeću sezonu. Vrijeme je da rezimiramo do sada viđeno i dobro upamtimo koji će nas trendovi pratiti ovog proljeća i nadolazeće hladne zime...

RETRO KROJEVI

Dok su mnogi domaći dizajneri skloni koketiranju s retro krojevima, neki su ga utkali duboko u svoj modni DNA. Aleksandra Dojčinović predlaže elegantne pastelne kombinezone i lepršave haljine, eNVy room standardno očarava svojim pencil suknjama visokog struka i glamuroznim haljinama, dok Robert Sever vidi ženu kao ležernu retro divu.


CRNA BOJA

Klasična i profinjena crna boja uvijek će imati svojih vjernih poklonika. Za nju su se u svojim kolekcijama odlučili eNVy room, Branka Donassy, Silvio Ivkić i Marija Kulušić. Crna u izvedbi eNVy rooma je glamurozna i retro, dok je ostatak dizajnera stavlja u službu modernih krojeva i kože.


ŠLJOKICE

Omiljene šljokice su zbilja posvuda. Robert Sever aplicirao ih je na haljine zanimljivog printa, ali je prikazao i modele potpuno prekrivene najsjajnijim ljuskicama, jednako kao i Martina Felja. Aleksandra Dojčinović koristila ih je kao suptilnije naglaske, u pastelnim tonovima, a Ivica Skoko kombinirao ih je sa cvjetnim printom.


MIDI DUŽINA

Dužina do ispod koljena ogroman je svjetski trend, a jako je vole i domaći dizajneri. Aleksandra Dojčinović, eNVy room, Ivica Skoko, Robert Sever i Mihano Momosa odlučili su se za nevjerojatno ženstvene haljine i suknje midi dužine. Ana Maria Ricov, Branka Donassy i Zoran Aragović koristili su ovu dužinu u modernoj izvedbi.


PRINT

Zanimljivog printa nije manjkalo. Zoran Aragović prikazao je cijelu paletu zanimljivih printeva i njihovih kombinacija, a Aleksandra Dojčinović, Mihano Momosa i Ivica Skoko predlažu malo suptilniji uzorak. Robert Sever se pak odlučio za retro dojam koji totalno osvaja.


PASTELNE BOJE 

Posebno nam je drago na modnoj pisti bilo vidjeti nježne pastelne boje. Veoma ženstvene, pojavile su se u kolekcijama Martine Felje, eNVy room-a, Aleksandre Dojčinović, Ane Marie Ricov, Marina Designa i Mihana Momose.

KOŽA

Nekada opasan materijal uvukao se u sve pore urbane garderobe. Branka Donassy, Silvijo Ivkić, Marija Kulušić i Boris Banović smatraju da bi se ona trebala zadržati u društvu najjačih trendova, a mi se potpuno slažemo. Koža se u kolekcijama nalazi aplicirana na haljinama, majicama i hlačama, no ističe se i kao zaseban komad u obliku suknji i hlača.


MUŠKA MODA

Klasični muški krojevi sakoa i odijela s eklektičnim detaljima miješali su se s robusnim vojničkim komadima i maskirnim uzorkom. Odlični kaputi Aleksandra Žarevca bit će 'statement' komadi sljedeće sezone, a električno plavo odijelo Borisa Banovića savršeno je zanimljivo u društvu tenisica.


 

Matea Martek

photos: Mateja Vrčković

 

Objavljeno: 02.04.2014. u 10:47

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p