HRVATSKA MODA

Ulični stil na hrvatski način

Poznata fotografkinja u užem izboru Voguea

Manija uličnog stila uhvatila je Hrvatsku. Osim fotografija s raznih IT mjesta diljem Hrvatske, postoji i jedna mlada dama za koju ste vjerojatno već svi čuli.

Antonija Butković, poznatija kao CROATOR.NET, autorica je i glavna zadužena za blog na kojem možete vidjeti zanimljivo odjevene pojedince s zagrebačkih ulica koji, barem za trenutak, pokazuju znakovitu razinu kreativnosti (što najčešće nije slučaj kada gledate razne najbolje odjevene diljem Lijepe naše).

Mlada fotografkinja počela je među prvima donositi razne vizuale s ulica, čime se domaća blogerska scena barem malo približila  svjetskim trendovima kojima vladaju poznate blogerice poput Andy Torres i Hanelli Mustaparte.

Njihov utjecaj na industriju je golem te su se ove mlade dame približile samoj srži mode, budući da sudjeluju na svim važnijim revijama i to obilato pokazuju na svojim stranicama.

Sugeriranje trendova, davanje tempa raznim tendencijama, naglašavanje obožavanja stanovitih dizajnera te putovanja diljem svijeta - njihova su „teška"zadaća.

Ovaj popis zadaća još uvijek nije na listi prioriteta Antonije Butković, ali možda postane!

Naša uzdanica domaće ulične fotografije ušla je u uži krug blogera za natječaj Vogue-a nazvan NEXT GENERATION u kojemu se traži novi bloger s temom ulične mode! Antonija, inače oduševljena činjenicom kako sudjeluje na takvom natječaju, izjavila je:"Presretna sam što su me odabrali za svoj shortlist. Doživljavam to kao potvrdu kvalitete vlastitog rada i osobno zadovoljstvo s obzirom da je natječaj internacionalan i konkurencija velika. Drago mi je da sam uspjela uvrstiti Zagreb na svjetsku ljestvicu street style scene."

Natječaj Vogue-a jedan je od težih, budući da na njemu sudjeluju mnogi blogeri s punom većom platformom od Antonije i njenog projekta. Od Švedske do Italije i SAD-a - navala je, očito, velika. Selektiranjem blogera, Vogue je odlučio kako CROATOR ulazi u uži krug odabranika koji će se boriti za prestižnu titulu.

                                                             CROATOR.NET

Upravo ovakvi događaji pokazuju kako, unatoč svim nepogodnostima života u maloj sredini, ipak postoji šansa za proboj na svjetsku scenu. Red, rad i disciplina - devize su koje Antonija vrlo vjerojatno dobro poznaje. Neka joj je sa srećom!

Natječaj potražite na ovome linku: http://www.vogue.co.uk/competitions/photo-blogger/shortlist.aspx

 

Marko Banjavčić

Photo: Croator.net

Objavljeno: 13.09.2010. u 12:07

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p