HRVATSKA MODA

‘Uzora je mnogo, to su sve redom hrabre žene koje slijede svoje snove’

Intervju: B.concept4you

Danas vam skrećem pažnju na još jedan fantastičan Instagram brend koji me osvojio svojim genijalnim, ručno rađenim, hrvatskim proizvodima. Riječ je o B.concept4you brendu koji se specijalizirao za izradu kvalitetnih pokrivala za glavu, koja su u kratkom roku privukla pažnju mnogih modno osviještenih Hrvatica. 

Ni sama nisam odoljela njihovom baker boy modelu koji sam naručila čim su mi iskočili na Instagramu. Proizvodi su im nevjerojatno kvalitetni, upakirani u divan mekani papir i kutiju, s rukom pisanom porukom koja je onaj dodatni detalj koji vas razoruža kod otvaranja paketa… Odmah nakon otvaranja paketa, odlučila sam ih kontaktirati i saznati sve detalje o njima!

Tko se krije iza fantastičnih šešira i kapa naziva B.concept4you?


Krije se mali tim kojeg prije svega veže dugogodišnje prijateljstvo, a potom i vrlo sličan pogled na modu.

Odakle ideja za pokretanjem brenda specijaliziranog za izradu šešira i kapa? Rade li se u Hrvatskoj?

Sva naša druženja, uz kavu ili čašu vina, uvijek završe brainstormingom, ideje ispadaju iz rukava i do sada su uglavnom ostale tamo gdje su i pale. Kombinacijom truda koji smo uložili i srećom koja nas je pogodila, a to je da pronađemo majstora davno zaboravljenog zanata s kojim lako možemo ideje pretvoriti u proizvod, nastao je brend B.concept4you.

B.concept4you

Kada sam se javila za upit za poštarsku kapu, stigao je odgovor da se čeka tjedan dana na model koji sam tražila. Znači li to da se sve radi ručno u malim serijama?

S obzirom da se svaki detalj koji je potreban za šešir ili kapu pravi ručno, treba dva do tri dana za izradu jednoga. Potrebno je materijal izrezati, pripremiti, svaki dio tkanine se kroji posebno, skrojeni šeširi idu na kalup, pod veliki pritisak pare i onda slijedi proces sušenja. Da bismo bili sigurni da će se sve faze odraditi kako treba i da će finalni proizvod biti kvalitetan i imati dugi vijek trajanja vrijeme za izradu i isporuku stavili smo 7 dana.

U svijetu je slow fashion veliki trend za koji se odlučuje sve veći broj ljudi, mislite li da i Hrvatska to polako prihvaća?

Pa bilo bi dobro da prihvaća i da se vratimo tome da je kvaliteta uvijek važnija od kvantitete. Danas nam je svima sve dostupno, trendovi se mijenjaju brže nego ikad, teško se svemu tome oduprijeti, a na kraju završimo s hrpom robe upitne kvalitete i porijekla koju nakon jednog ili dva nošenja želimo baciti i zamijeniti novom. Kad je svemu tome kraj?

B.concept4you
Koja je nit vodilja vaše kolekcije? Odakle inspiracija i ideja za modelima?

Bilo bi pretenciozno reći da smo mi dizajnirali modele jer 'moscow', 'bakerboy', poštarska ili kako je već zovu kapa odavno postoji, mi smo je samo ‘obukle’ onako kako bismo je i same nosile. Inače, 'moscow' kapa, koja nam je najtraženiji model, je tradicionalno muška kapa s kraja 19. i početka 20. stoljeća. U ponudi imamo i Girardi šešire, modele ravne krune i oboda koji su ime dobili po Alexsandru Girardiu, austrijskom glumcu i tenoru. Za sada samo u crnoj, a ovisno o potražnji izrađivat će se i u drugim bojama. Naša nit vodilja je vidjeti da su žene zadovoljne i da se osjećaju posebno dok nose naš šešir.

Koji se materijali koriste, kako izgleda sam proces izrade?

Koristimo visoko kvalitetne materijale kako bi šeširima i kapama prolongirali vijek trajanja. Radi se uglavnom o vuni i pamuku. Postoji još specijalnih materijala baš za ovu namjenu koji sadrže kašmir ili zečju dlaku, oni su cjenovno malo skuplji i samo ćemo određene modele i male serije ponuditi u istima.

Kada ste startali s brendom?

Počeli smo nedavno jer smo željeli sve dobro razraditi da možemo pratiti upite tržišta. No moramo reći, iako su nama modeli prekrasni i zaljubljeni smo u njih, nismo očekivali da će feedback biti ovako dobar. Zapravo ovo je odgovor na pitanje o slow fashion trendu u Hrvatskoj. Da, žene ga prepoznaju i prihvaćaju.

B.concept4you
Koliko su vam društvene mreže pomogle u promociji?


Društvene mreže su preuzele veliki segment marketinga, koriste ga i one služe kako velikim tvrtkama tako i za onima kao mi koji tek u nastajanju. Instagram je za sada jedina platforma koju koristimo.

Da možete izabrati jednu ženu na svijetu da šeće u vašim modelima, za koga biste se odlučili i zašto?

Ne želimo izdvojiti ni jednu jer i naše ime B. ( be ) poručuje ženama da mogu biti što god požele i da su sve lijepe i posebne na svoj način. Nametnut nam je neki stereotip ljepote i zastrašujuće je gledati kako utječe na mlade generacije. Pa evo i svjetski top model Adriana Lima je prije par dana objavila na Instagramu post na tu temu i za njega dobila ogromnu podršku obožavatelja.

B.concept4you

Imate li uzore? Tko su oni?

Uzora je mnogo, to su sve redom snažne, hrabre, vrijedne žene koje slijede svoje snove. Jedna od takvih je dala poznatu izjavu 'I didn't know what I wanted to do, but I always knew the woman I wanted to be.' Svi valjda znamo o kome se radi.

Koji su planovi za budućnost?

Planova je mnogo, pokušat ćemo pratiti potražnju tržišta. Što se tiče modela tu možete očekivati još puno novosti a s obzirom na mjesec u kojem smo trenutno i da se puno družimo i veselimo tko zna što će sljedeći brainstorming izbaciti.

B.concept4you
Objavljeno: 27.12.2017. u 00:00

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p