HRVATSKA MODA

Valinea Vinger pobjednica ovogodišnjeg Modnog ormara!

10. Modni ormar odabrao svoje pobjednike
Valinea Vingerčetvrtak 05. studenog u Plesnom centru Zagreb održano je 10. izdanje Modnog ormara, natjecanja studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta, a glavna pobjednica večeri bila je mlada dizajnerica Valinea Vinger. 

Valinea je osvojila najviše glasova međunarodnog žirija te tako postala pobjednica 10. izdanja Modnog ormara. Za razliku od pretežito crnih kolekcija koje su njene kolege predstavile na pisti, Valinea se držala svog sportskog stila koji je bogat praktičnim i funkcionalnim detaljima.

„Kolekcija se temelji na posthumanom stanju svijesti, a kroz nju ćemo vidjeti elemente sporta, elektronike i kiborga. Umjetni materijali su vodootporni i vjetrootporni, a kombinirani su s pamukom. Još nisam svjesna koliko mi znači ova pobjeda. Koji su mi planovi s nagradom? Napokon mogu raditi kako treba i mogu si priuštiti nekakav konkretan rad“, objasnila je Valinea.

Valinea Vinger
Drugu nagradu međunarodnog žirija osvojila je Gala Marija Vrbanić, dok je treće mjesto zauzela Marta Križaj. Novinarski žiri za svog pobjednika je odabrao Galu Mariju Vrbanić, a drugo mjesto je osvojila Ivana Janjić, dok treće zauzima Josipa Ščapec.

Gala Marija Vrbanić
“Kod odabira pobjednika Modnog ormara presudilo je to što je Valinea imala odličnu ideju i prikazala zanimljive modele koji se mogu transformirati – jakna se može pretvoriti u ruksak, a haljina u vreću za spavanje. Valinea nas je oduševila, a osim nje izvrsni su bili i Gala Marija Vrbanić koja je osvojila drugo mjesto i zanimljiva i razigrana Marta Križaj. Modni ormar je izvrsna platforma za mlade dizajnere koji za vrijeme studiranja krenu stvarati svoj brend i predstavljati ga javnosti“, izjavila je Natalija Žarković, članica stručnog žirija koja je stekla zavidnu karijeru radeći za napoznatije svjetske modne brendove, a trenutno je dizajnerica u Trussardiju.

Kostimi
Nakon modnog natjecanja pistom su prošetali velikani svjetske povijesti – Faraon Ramzes II., Gaj Julije Cezar, Marco Polo, Ivan Grozni, Luj XIV, Napoleon, Ban Josip Jelačić i mnogi drugi koji su u sklopu revije Veliki muškarci povijesti posjetiteljima prikazali svoja kostimografska umijeća.

U galeriji provjerite kolekcije mladih dizajnera…
Objavljeno: 06.11.2015. u 12:35

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p