HRVATSKA MODA

Vedrana Šehagić nas predstavlja u Berlinu!

Završio natječaj Triumph Inspiration Award

U sklopu natječaja Triumph Inspiration Award (TIA) koji se sinoć održao u prostoru Arena Centra i to pod voditeljskom palicom šarmantne Nevene Rendeli, odlučeno je kako na globalno Triumph natjecanje, u kojem će sudjelovati čak 37 predstavnika, odlazi Vedrana Šehagić.

Kako bi uglednom žiriju kojeg su činili Marijana Žaja (direktorica Triump-a), Nina Badrić, Ana Pavić (urednica portala FASHION.HR Style Community), Ivan Alduk (modni dizajner) te Slavenka Petrak (prodekanica za nastavu TTF-a) i Ivana Špelić (TTF) dokazala zašto je baš ona najbolja u velikoj konkurenciji od 17 dizajnera, Vedrana se okrenula rekonstrukciji vrlo zahtjevnog renesansnog oblika kojeg je oplemenila futurističkim detaljima. Model kojeg je predstavila čine korzet i gaćice vrlo stroge geometrijske forme koji su svojim dizajnom osvojili publiku, ali i žiri.

                                                                  ŽIRI

Triumph, inovator u stvaranju donjeg rublja i rublja za oblikovanje, pozvao je mlade studente mode i dizajna iz cijelog svijeta da dopuste vlastitoj kreativnosti da poleti zajedno s četvrtim zaredom Triumph Inspiration Award-om. Ove godine, s obzirom na 37 zemalja sudionica, među kojima je i Hrvatska po prvi puta, konkurencija je veća i različitija nego ikad.

2011. godinu obilježava također i jedinstven trenutak za Triumph, koji ove godine slavi 125. godišnjicu. Iz tog razloga, tema TIA-e ( Triumph inspiration award-a) za 2011. godinu povezana je s tom godišnjicom, te mladi dizajneri prijavljeni na natječaj pokazuju vlastitu inspiraciju teme '125  godina Slavljenja Žena.'

                    VEDRANA ŠEHAGIĆ                                       BARBARA BUSAČ

Na nacionalnom natjecanju natjecatelji predstavljaju svoje interpretacije donjeg rublja na temu "125 Godina Slavljenja Žena". 37 pobjednika, predstavnika svih 37 zemalja sudionika, nastavlja natjecanje na velikom međunarodnom finalu u Berlinu - na spektakularnom show-u koji se održava u večeri otvaranja Berlinskog Fashion Week-a u srpnju, 2011. godine.

Prije finala, glasači iz cijelog svijeta mogu vidjeti i glasati za svoje finaliste i najbolje radove na www.triumph-inspiration-award.com. Online pobjednik ulazi u veliko finale s jednim bodom.

Ines KošmerlMatilda Šimičević

                     INES KOŠMERL                                         MATILDA ŠIMIČEVIĆ

Na velikom finalu u Berlinu finaliste ocjenjuju renomirana imena iz mode, dizajna i medija, čija će se imena naknadno objaviti. Nina Badrić, članica žirija našeg nacionalog izbora TIA-e, ujedno je i novo zaštitno lice Triumph-ove nove „Shape Sensation" kolekcije za proljeće/ljeto 2011. Nakon glasovanja, Nina nam je pojasnila zašto je izbor pao na Vedranu Šehagić: „Njena kreacija mi se činila najviše nosivom, vrlo je komercijalna, a opet ima dozu svog osobnog pristupa. Čestitam svima na trudu i na vjeri u ovo natjecanje, ali mislim da je Vedrana napravila pravu mjeru. Apsolutno sam za ovakva natjecanja gdje se potiču mladi dizajneri i smatram kako je posljednjih godina stvar  intenzivirana po tom pitanju. Mislim da u ovoj zemlji ima mnogo kvalitetnih dizajnera koji samo čekaju svoju priliku. Znaju, ali nemaju uvijek priliku izraziti svoj talent. TIA je u tome uspjela..."

Nina Badrić je izvukla i sretne kupce iz Triumph trgovina diljem Hrvatske

Triumph Inspiration Award pruža mladim dizajnerima veliku odskočnu dasku za kasniju karijeru. Ne samo da pobjednik prima novčanu nagradu od €15.000,00, nego također i surađuje s dizajnerskim timom Triumph-a na razvoju svoje pobjedničke kreacije u komercijalni primjerak uz pomoć dizajnerskog tima Triumph-a. Drugo i treće mjesta također dobivaju novčane nagrade od €10.000,00 i €5.000,00.

Čestitamo Vedrani na osvojenom prvom mjestu, ali i Nikolini Grgić (2.mjesto) kao i Ines Košmerl (3.mjesto)!

U galeriji pogledajte sve modele sa sinoćnje revije.

M.B.

Photo: Jelena Balić

 

 

Objavljeno: 05.04.2011. u 12:18

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p