HRVATSKA MODA

Ekskluzivno! Martina Vrdoljak Ranilović nova je kreativna direktorica Varteksa

Poznata hrvatska dizajnerica nekadašnjem tekstilnom divu dat će novo ruho
Prošli tjedan pisali smo o nekim ključnim promjenama koje se događaju s jednom od najdugovječnijih hrvatskih tvornica tekstila, a ovih dana stigla je nova, velika vijest. Naime, po uzoru na svjetske brendove i kuće koje sve temelje grade na tradiciji, kvaliteti i inovativnosti, na čelo kreativnog tima i u dizajnersku stolicu zasjelo je poznato ime hrvatske modne scene.

Nakon što je prije nekoliko tjedana izašla vijest kako je kultni modni brend I-GLE, koji postoji više od 20 godina, odlučio zatvoriti vrata svog studija i okrenuti se nekim novim izazovima, Martina Vrdoljak Ranilović javnosti je obznanila novo poglavlje u impresivnoj dizajnerskoj karijeri. VARTEKS, jedna od vodećih modnih kuća u Hrvatskoj, sa zadovoljstvom je obznanila imenovanje Martine za svoju novu kreativnu direktoricu.

Martina Vrdoljak Ranilović jedno je od najzvučnijih imena domaće modne scene, poznatog dizajnerskog potpisa koji se, u dva desetljeća dugoj suradnji s Natašom Mihaljčišin, ogledao ponajviše kroz kultno hrvatsko modno ime I-GLE. Kako su nam i same rekle, kraj brendu nije stigao radi zasićenja modnom industrijom nego radi potrage za novim izazovima, a ovaj s kojim će se u koštac uhvatiti Martina, i više je no impresivan.Prelazak u VARTEKS me iznimno raduje jer je riječ o imenu koje je za Hrvatsku modnu industriju desetljećima bilo pojam kvalitetne domaće izrade i dobrog, klasičnog dizajna. U okolnostima u kojima su gotovo sve druge hrvatske modne kuće dočekale neslavan kraj, gdje je propala gotovo čitava domaća tekstilna industrija, od iznimne je važnosti revitalizacija ovako bitnog, velikog brenda, i počašćena sam što ću raditi na tako izazovnom projektu.”, izjavila je Martina, a jednako razmišlja je i Nenad Bakić, predsjednik uprave Varteksa. “Dolaskom Martine Vrdoljak Ranilović VARTEKS dobiva veliko kreativno pojačanje. Uz poštivanje osnovnih vrijednosti VARTEKSA, s naglaskom na klasični stil, vrhunske tkanine i kvalitetu izrade, još jače krećemo k osvježenju i osuvremenjivanju dizajna. Vjerujemo da će Martinino vodstvo, s obzirom na njenu dosadašnju karijeru, utemeljenu na vjerodostojnosti u pristupu modi kao fenomenu, beskompromisnosti u smislu dizajna i inzistiranju na istinskim vrijednostima – originalnosti i kvaliteti, tome značajno doprinijeti.

Ovakvi potezi dobrodošli su u svakom slučaju. Pokušaj revitalizacije i povrata izgubljenog starog sjaja nekoć iznimno uspješnoj hrvatskoj tvornici, korak je naprijed za cjelokupnu industriju. Napomenimo kako se radi o značajnom djeliću povijesti koji je po mnogočemu formirao izgled regionalne tekstilne industrije, a svaki potez koji istu nastoji ponovno oživjeti, treba dočekati s ovacijama. Također, bit će izuzetno zanimljivo vidjeti kako budućnost nekadašnjeg tekstilnog giganta vidi dizajnerica koja je u proteklih dva desetljeća formirala itekako prepoznatljiv dizajnerski potpis.
Foto: Zvonimir Ferina
Objavljeno: 04.02.2019. u 20:25

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p