HRVATSKA MODA

"Vesele me mladi talenti kojih je sve više..."

Kratko i jasno: Branka Donassy
-->

Ikona domaće modne scene i žena koja već desetljećima neumorno stvara inzistirajući na vrlo jasnim estetskim premisama, Branka Donassy, jučer je u samome centru Zagreba otvorila svoj prodajno-izložbeni prostor. Na adresi Mesnička 8, Donassy će svojim klijentima, kolegama i prijateljima predstavljati rad drugih kulturnjaka putem izložbi, ali i prezentirati svoje nove radove. Upravo smo je tim povodom morali ispitati o par detalja vezanih za domaću modnu scenu koja se mijenja iz dana u dan...

 

Jeste li primijetili kako se na hrvatskoj modnoj sceni pojavilo mnogo mladih talenata koji rade izvrsne stvari poput Matije Čopa, Aleksandra Žarevca, Clash of 9?

Da, istina je, domaća modna scena kao da je živnula po tom pitanju. Nekako mi se činilo da smo dugi niz godina bili u slijepoj ulici gdje se ništa nije događalo. Iskreno me veseli što postoje talenti koji samo uz velik trud i edukaciju mogu postići iznimne rezultate. To je jedini smisleno - jer bez toga nema ni kvalitete.

otvorenje Donassy Storea

Mislite li da je recesija utjecala na domaći dizajn?

Recesija uopće nije promijenila stvari na našoj sceni jer ovo je područje uvijek bilo u krizi i problemima, bez obzira na stanje u društvu. I prije same recesije dogodile su se neke pojavnosti koje nikome na služe na čast - svi znate kako su neke instant zvijezde iz mode preplavile medije i stvorile totalno krivi dojam o struci koja sve samo ne glamurozna i onakva kakvom ju prosječni građanin smatra.

Tihana Harapin Zalepugin, Saša Zalepugin, Branka Donassy

Mislite li da u Zagrebu postoji publika za prodajno-izložbene prostore kao što je vaš?

Moramo razjasniti jednu stvar - u Hrvatskoj nema mnogo ljudi koji istinski razumiju rad kulturnjaka. No oni koji zaista shvaćaju i uživaju - pravi su poznavatelji i zbog njih se ovakve stvari isplate. U Hrvatskoj rade nevjerojatno talentirani i kvalitetni likovnjaci koji također moraju doprijeti do svoje publike...

 

Marko Banjavčić

Objavljeno: 22.06.2012. u 13:49

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p