HRVATSKA MODA

Victoria's Secret otvorila prodajni prostor i u Splitu?!

Brend najavljuje svoj prvi dolazak u Europu, a mi ga imamo već mjesecima?!

 

Poznati lanac ženskog donjeg rublja Victoria's Secret, koji svake sezone priprema pravu bajku na pisti u Los Angelesu gdje dovodi neka od najboljih imena svjetskog modelling-a, već je duže prisutan na domaćem tržištu. Trgovine u centru Zagreba, Rijeke, Pule, a od sada i Splita, prava su mjesta ženskog uživanja u donjem rublju s poznatim potpisom kojeg svi žele.

No kako je moguće da tajnu gospođice Viktorije mogu izvan SAD-a kupiti samo Hrvati? Ili je domaće tržište jedno od važnijih na svjetskoj karti ili se radi o misteriju kojem teško nalazimo logičan i toliko potreban odgovor. Još prošli tjedan najavljeno je spektakularno otvorenje prvog prodajnog prostora VS u Europi, točnije u Londonu, te nam je time zanimljiviji podatak da smo mi Hrvati, u posjedu nekoliko ekskluzivnih trgovina ovog poznatog brenda. Kako bismo ispitali cjelokupnu situaciju, odlučili smo kontaktirati samu središnjicu VS-a u SAD-u kako bismo saznali jesu li upoznati s tim da se njihovo donje rublje prodaje u većim hrvatskim gradovima.

„Moramo vam potvrditi kako nemamo prodajne prostore u Hrvatskoj. Ne otvaramo franšize niti ovlašćujemo agente na prodaju niti distribuciju naših proizvoda izvan područja Sjeverne Amerike. Jedina mjesta izvan matične zemlje na kojima možete pronaći naše proizvode su zračne luke oko Londona. „- odgovor je kojeg smo dobili iz službe za korisnike Victoria's Secreta.

Zastupnik koji drži ekskluzivna prava na prodaju Victoria's Secret donjeg rublja za Hrvatsku i Srbiju jest Gk Grupa, utemeljena 2008. odlukom Trgovačkog suda u Zagrebu.  Na službenim je stranicama ispisano sljedeće: GK GRUPA d.o.o. u veljači 2008. potpisala je ugovor o ekskluzivnoj distribuciji robne marke Victoria' s Secret na području Hrvatske i Srbije. Svi autorizirani dućani prema VS politici nalaze se u strogom centru grada, u pješačkoj zoni. Uređeni su prema VS projektima u kombinaciji modernog i vintage stila."

Kako do zaključenja ovog teksta nismo dobili traženi odgovor od strane hrvatskih zastupnika Victoria's Secret brenda, ne želimo izvoditi zaključke bazirane samo na jednoj strani priče.

Victoria' Secret tvrdi kako nemaju pojma o trgovinama u Hrvatskoj, a GK GRUPA na svojim stranicama tvrdi kako ugovor o zastupanju postoji. Je li riječ o neinformiranosti američke službe za korisnike ili o neautoriziranoj distribuciji brenda, prosudite sami.

 

photo: pixsell

Objavljeno: 29.08.2011. u 13:20

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p