HRVATSKA MODA

Vizuali kolekcije koja je osvojila modnu publiku

Mlada splitska dizajnerica Ana Bogdan predstavlja prvu kampanju
Ana Bogdan  
Mlada splitska dizajnerica Ana Bogdan, pobjednica ovogodišnjeg natječaja LIFT by Perwoll, oduševila je debitantskom kolekcijom prikazanom na nedavno održanom Perwoll FASHION.HR-u, a tim je povodom snimila i svoju prvu kampanju. Snimana na lokacijama dalmatinske zagore koja u sebi nosi povijesnu notu baš kao i kolekcija koja se referira na stari Rim i njihovu vojnu uniformu, kampanja je odličan nastavak Aninog kreativnog izričaja. „Ovo je moje prvo iskustvo u snimanju profesionalne kampanje i bilo je jako je izazovno pokušati prenijeti ideju i viziju koju sam imala dok sam radila kolekciju kroz fotografiju, ali imala sam odličnu ekipu i vjerujem da smo uspjeli u tome“, kaže o svojoj prvoj kolekciji i kampanji Bogdan.
 
Ana Bogdan
Na tragu njezine pobjedničke kolekcije, kojom je osvojila glasove stručnog žirija, bazirane na proučavanju odjeće drevnog Egipta, Bogdan je za svoju debitantsku kolekciju inspiraciju potražila u kulturi i simbolima starog Rima te promišljanju o funkcionalnim i estetskim elementima vojnih odora rimskih legionara. U nijansama nježne ružičaste, bež te tamno sive i smeđe, okosnicu kolekcije čine ženstvene haljine i kombinezoni. Posebno interesantno djeluje kontrastno spajanje strogih dijelova vojnih uniformi poput 'ljuskica' sačinjenih od kože te mekih linija koje nježno ističu ljepotu ženske siluete. Kombinacija nježne ružičaste i tamne smeđe stvara neopisivo lijep i elegantan spoj koji istovremeno djeluje i krhko i jako, no, prije svega izrazito sofisticirano.
 
Ana Bogdan
Zaštitno lice Anine prve kampanje je Doris Ivančić iz agencije Talia Models, a fotografije potpisuje mladi fotograf Ivan Gudić uz asistenciju Marijane Skender. Za make up je zaslužna Matija Marin, dok frizuru potpisuje Angela Uršić iz salona Locks.
 
Ana Bogdan 
Ana Bogdan 
Ana Bogdan 
Ana Bogdan 
Objavljeno: 27.11.2014. u 11:39
Tagovi: ana bogdan

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p