HRVATSKA MODA

Vjenčanice s potpisom Roberta Severa

Predstavljamo novu liniju White

Robert Sever White
 
Nakon što je nedavno predstavio kampanju za aktualnu kolekciju Eccessivo, poznati hrvatski pret-a-porter dizajnerski brand Robert Sever sada predstavlja potpuno novu liniju u ponudi. Riječ je o liniji Robert Sever White koja sadrži kolekciju vjenčanica i detalja koji su potrebni svakoj mladenki. Povodom predstavljanja kompletno nove linije snimljena je i kampanja prve kolekcije unutar White linije. Kampanju već tradicionalno potpisuje modna fotografkinja Mare Milin, a ideja je bila snimiti fotografije koje su vrlo slikarske, gotovo lišene pristupa modnoj fotografiji.

Nakon gotovo 50-ak vjenčanica koje su rađene po mjeri za različite klijentice u Hrvatskoj i svijetu, od kojih je jedna trenutno izložena u Muzeju za umjetnost i obrt, u brendu Robert Sever odlučili su sve svoje ideje i iskustva staviti u jednu zaokruženu kolekciju. Naoko vrlo jednostavnih, gotovo arhitektonskih oblika, kolekcija je izrađena od duchesse svile, čija čvrstoća još više naglašava jasne oblike haljina. Odabrali su samo dvije boje – posve bijelu, koja je u nekim kombinacijama presvučena slojem prozirnog svilenog muslina izvezenog sitnim metalnim pajetima, te ivory boju.

Robert Sever White
„Inspiracija su nam bile jednostavne forme, arhitektura i ideja bezvremenske elegancije. Htjeli smo da naša prva „White“ kolekcija bude selekcija predivnih haljina u kojoj će svaka naša klijentica zabljesnuti ali i kojoj će naša haljina biti samo okvir njene osobnosti. To i je svojevrsna ideja ove linije – da su haljine jednostavnih čistih linija, a da detalji daju novi šik štih!“,
objasnili su ideju nove linije iz branda Robert Sever.

Robert Sever White
Svaka haljina je pomno osmišljenog kroja i konstrukcije sa vrlo tradicionalnim krojačkim zahvatima, te se tako kombiniranjem modernog i arhaičnog stvara nešto posve novo. Duboke hol falhe slagane su tako da bi naglasile dugačku siluetu ili, ako su smještene na stražnjem djelu, onda su bogato nanizane da bi stvorile efekt urezanog šlepa. U izradi kolekcije korištena je i tehnika preklapanja materijala kako bi se stvorilo drapiranje, ali i u nekim slučajevima kako bi se naglasio struk ili pak kao detalji na leđima. Mnoge haljine su naglašenih golih leđa, kao jedna jako sofisticirana forma koja otkriva senzualnost.
 
Robert Sever White

„Ideja je bila stvoriti selekciju haljina koje su vrlo pročišćene, profinjene i jako elegantne, ali praktične, lišene korzeta kako bi se svaka žena u njima osjećala opušteno. Volimo vidjeti tu kombinaciju nečega gotovo staromodnog interpretiranog na potpuno novi način, suvremen i moderan. Svakako chic detalj i nešto jako svojstveno RS filozofiji su i paspulirani džepovi, koji daju nekim haljinama dojam ležernosti. Osim haljina u kolekciji predstavljamo i interpretaciju odijela za žene. Mnoge žene žele iskorak od tradicionalne ideje od udaje u haljini pa smo stvorili look i za tu opciju. Smoking sako u kombinaciji sa malo užim hlačama visokog struka te košulje sa bogatom mašnom kompletirani su sa bogato ukrašenim pojasom od staklenih kristala i bisera“
, opisuje kolekciju Robert Sever.

Robert Sever White 
 
Kao opozicija jednostavnim i pročišćenim modelima haljina, modni dodatci inspirirani su baroknim nakitom i slikama, habsburškom monarhijom i Marijom Terezijom. Raskoš i bogato dekoriranje je stavljeno u kontekst moderih potreba suvremene žene. Želja je bila da nakit, koji je i ovaj put kreativno djelo Slobodana Velickog, bude izuzetno raskošan, ali moderan.
 
Robert Sever White

Spajanje metala boje srebra i zlata zajedno sa staklenim kristalima i biserima svakako je već poznato za RS brand, ali je taj način izrade nakita kulminirao upravo u ovoj kolekciji. Ona nudi rajfove i krune od ručno drapirane svile koji su ukrašeni mnogim detaljima i koji su unikatni. U kolekciji su prikazane i bogate Royal ogrlice, narukvice, naušnice i prstenje kao i pojasevi.
 
Robert Sever White

„Iz iskustva s našim klijenticama shvatili smo da je za vjenčanje potrebno više od same haljine pa je svaka kombinacija pretvorena u total look. Uz haljine ponudili smo i paletu predivnih dodataka koje će svakako zaokružiti izgled svake mladenke. Pelerine od izvezenog svilenog muslina, dugački ogrtači izvezeni sitnim metalnim pajetima, kaputići od krupne čvrste čipke s ručno rađenim ukrasnim gumbima od kristala te rukavice i šeširi dio su široke ponude“, objasnio je Robert Sever.
 
Robert Sever White

Poznati modeli torbica Gala, Marija i Marija Viginia ovog su puta napravljene od bijele kože sa reljefom reptila te su ručno ukrašavane biserima i staklenim kristalima, stvarajući tako potpuno couture dojam ovih modnih dodataka. Posebni šeširi napravljeni od najfinije zečje dlake za ovu kolekciju djelo su Salona Škrgatić sa kojim Robert Sever brand suraduje i na pret a porter linijama.
 
Robert Sever White

U samoj kampanji rasvijeta i vrlo jednostavan, gotovo derutan dekor stvaraju dojam da je silueta upravo studija slikara a ne modni model u modnoj priči. Ideja je bila uhvatiti lijepe i jedinstvene trenutke osobnosti pritom stvarajući kontrast pročišćenih modela i atmosferičnog ambijenta.
 
Robert Sever White
I ove vizuale potpisuje stalna suradnica i prijateljica branda Mare Milin, dok je detalje snimio Ino Zeljak. Za stvaranje ove kampanje koja prati lansiranje nove linije branda pridružili su se svakako najpoznatiji make up artist Saša Joković, dok je styling kose radio Mijo Majhen. Zaštitno lice ove kampanje je i ovaj put Iva Marušic, model Talia model agencije. Kampanja je snimana na lokaciji Zagrebačkog velesajma u Paviljonu 16 pod art direkcijom Roberta Severa i Branka Basletića. Asistentica stilista bila je Martina Alaniz.

Foto: Mare Milin
Objavljeno: 01.04.2015. u 11:34

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p