HRVATSKA MODA

XD Xenia design izbacila capsule kolekciju odličnih majica!

Savršen suvenir s potpisom poznate dizajnerice

Iz radionice XD Xenia design stigle su zanimljive crne majice s još zanimljivijim natpisima koje će oduševiti Međimurce, a dobro nasmijati ostatak Hrvatske. Poznata dizajnerica odlučila je izbaciti capsule kolekciju nove podmarke naziva MICAKATAPEPA sa šaljivim natpisima koji su specifični izrazi u Međimurju.

"Spajanje slogova u jednosložne rečenice kao npr. "Ju je je? Je ju je!", čine zanimljive i specifične izraze, a koriste se i danas u svakodnevnoj komunikaciji ovdašnjeg stanovništva. Nerazumljivost i šaljivost izaziva čuđenje kod onih koji ne prepoznaju značenje. Gotovo kao strani jezik. Taj fenomen je dovoljan razlog da svaki posjetitelj međimurskog kraja ponese kao uspomenu majicu koja na originalan način predstavlja Međimurje." objasnila je poznata hrvatska dizajnerica Ksenija Vrbanić natpise na majicama svoje nove podmarke naziva MICAKATAPEPA.

Samo ime predstavlja spoj triju skraćenica tradicionalnih međimurskih ženskih imena. Tako je rođena capsule kolekcija iza koje se krije linija dizajniranih crnih majica s bijelim printom kao podloga za međimurski suvenir. Akcent kolekcije bazira se na živom međimurskom govoru, pretežno ruralnog područja, što je i glavna inspiracija za grafički oblikovane tekstove za print.

Majice svoju premijeru imaju na poznatom međimurskom događanju naziva Porcijunkolovo koje je počelo sinoć u Čakovcu i traje do 4. kolovoza, a nakon toga će biti dostupne u XD Xenia design dućanima i preko web shopa. Cijena im se kreće od 129 do 149 kuna, ovisno o modelu.

Koja majica vas je najviše osvojila?

Ana Bacinger

Objavljeno: 01.08.2013. u 17:41

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p